14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAglomerație la Vama Vărșand: Sute de camioane, coadă de șase kilometri

Aglomerație la Vama Vărșand: Sute de camioane, coadă de șase kilometri

Sute de camioane aşteaptă, marţi, într-o coloană lungă de şase kilometri, să iasă din ţară prin Vama Vărşand, relatează Mediafax.Autoritățile spun că nu au o explicație pentru aglomerația creată. 

"Automarfarele staţionează pe marginea DN 79 A şi îngreunează traficul rutier, pentru că şoseaua are doar două benzi. Coada e până la intrarea în Pilu. Am avut în ultimele 24 de ore peste 1.200 de camioane, dublu faţă de o zi obişnuită şi nu ne explicăm care este cauza", a declarat primarul comunei arădene Pilu, Lucian Drăgan.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, a declarat că în ultimele 24 de ore s-a constatat o creştere accentuată a traficului greu prin PTF Vărşand şi a fost deschisă şi a doua bandă de circulaţie pe sensul de ieşire, dar "sunt mult mai multe automarfare decât în mod obişnuit", acest punct de frontieră nefiind aglomerat de obicei.

Acesta a precizat că turiştii care tranzitează punctul nu au de aşteptat, având la dispoziţie o altă bandă de circulaţie pe care se fac verificările de documente.

O situaţie similară a fost înregistrată luni, însă coloana de camioane a fost mai mică, de trei kilometri.

Potrivit primarului din Pilu, luni după-amiază a decedat un şofer bulgar în punctul de frontieră, pe teritoriul ungar, astfel că autorităţile statului vecin au oprit o perioadă tranzitarea frontierei pentru efectuarea cercetărilor.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă