21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCongres FIFA: S-au reluat lucrările. Alerta cu bombă a fost falsă

Congres FIFA: S-au reluat lucrările. Alerta cu bombă a fost falsă

UPDATE 15.05 Autoritățile anunță că alerta cu bombă a fost falsă. Lucrările în cadrul celui de-al 65-lea Congres FIFA au fost reluate. Vineri, cele 209 federații, printre care și FRF, vor alege un nou președinte al forului mondial. 

——

UPDATE 14.54 Secretarul general FIFA, Jerome Valcke, spune că lucrările pot continuă în cadrul celui de-al 65-lea Congres al FIFA. Poliția va continua căutările doar ca o măsură de prevenție.

——

UPDATE 14.48 Secretarul general FIFA, Jerome Valcke spune că a fost înregistrată o aminințare anonimă și s-a recurs la cercetarea tuturor împrejurimilor.

“O amenințare anonimă împotriva congresului FIFA a fost înregistrată. S-a luat decizia, împreună cu autoritățile elvețiene, să fie cercetate toate împrejurimile în timpul pauzei de prânz”, a declarat Valcke.

Citește și Greg Dyke: Europa ar putea boicota Cupa Mondială din Rusia, din 2018

—–

Congresul FIFIA, ajuns la ediția cu numărul 65, a fost vizat, vineri, de o alertă cu bombă. Autorităţile au dispus evacuarea tuturor jurnaliştilor din clădire.

Autoritățile elvețiene au confirmat faptul că la cel de-al 65-lea Congres al FIFA, în cadrul căruia urmează să fie ales noul președinte, a avut loc o alertă cu bombă.

Poliția a început cercetările la fața locului, acolo unde au fost trimise patrule însoțite de câini. Au fost verficate toate gențile lăsate în Auditorium, inclusiv cele ale jurnaliștilor. Din primele informații în această sală ar fi fost montat un dispozitiv exploziv.

Alerta a fost înregistrată în timpul prânzului, majoritatea celor prezenți aflându-se în sala de mese. Cei care încă se mai aflau în Auditorium, sala principală, au fost evacuați.

Citește și Alegeri FIFA: Blatter vs prințul Hussein al Iordaniei. Azi se decide viitorul fotbalului. Care este sistemul de vot

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă