10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAlexander Adamescu: "Dan Adamescu este nevinovat. Mă tem pentru viața tatălui meu...

Alexander Adamescu: “Dan Adamescu este nevinovat. Mă tem pentru viața tatălui meu și a mea”

Bucuresti, 27 mai 2016 – Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, afirmă că “procesul este o imensă eroare judiciară programată”. Aduce în favoarea afirmației faptul că inclusiv 19 parlamentari europeni și-au exprimat public indignarea și îngrijorarea față de acest proces pe care l-au etichetat inechitabil. În plus, “show-ul mediatic de astăzi nu face decât să confirme acțiunea de linșaj public la care suntem supuși eu și tatăl meu.”

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru acuzația că ar fi mituit mai mulți judecători.

Alexander Adamescu atrage atenția că statul român a ales fie să ignore, fie să bagatelizeze problemele de sănătate ale tatălui său, pentru a cărui viața se teme. “Sunt ferm convins că în zilele ce urmează vom fi atacați de toate organele de stat pentru a distruge sau a-și însuși tot ce a construit tatăl meu în ultimii douăzeci de ani: un grup de firme care încă susțin economia românească prin mii de locuri de muncă”, semnalează acesta.

Reamintim că pe 11 mai, Alexander Adamescu a anunțat că TNG, compania care deține Astra Asigurări, urmează să dea în judecată statul român la un tribunal internațional de investiții pentru încălcarea drepturilor sale, în conformitate cu o serie de tratate bilaterale de investiții, după ce statul român a luat hotărârea de a pune sechestru pe cele mai valoroase bunuri TNG, fără proces echitabil.

Fiul lui Dan Adamescu invocă și o directivă a Consiliului Europei din 12 februarie (adoptată de Parlamentului European în noiembrie 2015) privind consolidarea unor aspecte legate de prezumția de nevinovăție și de dreptul de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale (Articolul 4).

De altfel, scopul Directivei respective este de a consolida dreptul la un proces echitabil prin stabilirea unor norme minime privind prezumția de nevinovăție. Documentul, care a inclus recomandările directivei, s-a bazat pe relatarea mai multor studii de caz ca exemple de încălcare a prezumției de nevinovăție. "Cazul lui Dan Adamescu a fost decisiv pentru ca directiva să includă explicit interzicerea oricărei referiri în spațiul public la vinovăția unei persoane înainte ca judecătorii să se pronunțe”, subliniază Rebecca Shaeffer din partea Fair Trials, o organizație neguvernamentală cu sediul la Bruxelles având ca scop protejarea dreptului la un proces corect.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă