8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAlexandru Athanasiu, după redeschiderea dosarului pe numele său: Este o aberație pe...

Alexandru Athanasiu, după redeschiderea dosarului pe numele său: Este o aberație pe care o voi reclama la CEDO

Alexandru Athanasiu, fostul ministru al Educației, a declarat că redeschiderea dosarului DNA pe numele său este o aberație pe care o va reclama la CEDO. 

Athanasiu a negat faptele de care este acuzat și a subliniat că redeschiderea unui dosar nouă ani mai târziu de la închiderea lui este un caz unic în România din 1990. 

De asemenea, fostul ministru a declarat că faptele de care este acuzat nu erau incriminate la momentul în care ar fi fost săvârșite și, în consecință, cererea procurorilor reprezintă o ilegalitate. 

”Cererea procurorilor se bazează pe două ilegalități. Nu poți fi anchetat pentru aceste două fapte pentru că au fost dezicriminate.  Fapta de care sunt acuzat nu mai există în legislație. Este o aberație pe care o voi reclama la CEDO. Numele meu a fost batjocorit. Am crezut că au înțels anchetatorii că sutn complet străin de aceste fapte. Este o încălcare grosoloană a legii”, a spus Athanasiu pentru Digi 24. 

Totodată, Athanasiu a spus că de această dată nu va mai rămâne tăcut pe perioada desfășurării anchetei. 

”Nu o să mai tac. Nu sunt oricine și nu sunt bătaia de joc a procurorilor DNA, Am tăcut pentru că am crezut că ancheta se desfășoară corect. Numele meu nu este pomenit nicăieri în niciun denunț”, a subliniat Athanasiu pentru postul citat. 

Ecaterina Andronescu și Alexandru Athanasiu, amândoi foști miniștrii ai Educației, sunt urmăriți penali, după ce ÎCCJ a aprobat cererea procurorilor de redeschidere a dosarului pe numele lor. 

Procurorii DNA au solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizați Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu și achiziții publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educației.

Potrivit site-ului ÎCCJ, cererea DNA a fost depusă pe 22 iunie, are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală (art.335. alin.4 NCPP)", iar primul termen acordat a fost 23 iunie, când cauza a fost amânată pentru 27 august.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă