16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialAlimente scoase de la vânzare pe litoral

Alimente scoase de la vânzare pe litoral

Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a desfăşurat noi controale în perioada 1 august-7 august, fiind verificate 184 obiective din judeţ.

În urma controalelor au fost aplicate 5 sancţiuni contraven­ționale în cuantum de 42.400 de lei pentru neconformităţi privind întreţinerea spaţiilor de producţie, igienizarea corespunzătoare a acestora, nerespectarea condiţiilor de bunăstare a animalelor şi nepermiterea accesului inspectorilor în unitate.

De asemenea au fost aplicate 3 avertismente pentru nerespectarea programului de autocontrol, la o unitate de fabricare pâine, la un laborator de cofetărie-patiserie și la o unitate de morărit.
Pe de altă parte, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2014 au fost efectuate 194 controale la unități de alimentație publică, unități de comercia­lizare și laboratoare de cofetărie-patiserie, fiind aplicate 21 amenzi în cuantum de 20.300 lei pentru neconformități privind igiena spațiilor de lucru, întreținerea utilajelor şi a ustensilelor, depozitarea produselor alimentare.

Tot în cadrul Comandamentului au fost emise două ordonanţe de suspendare a activităţii la două unităţi de alimentaţie publică şi o ordonanţă de interzicere a activităţii la o unitate de alimentație publică pentru neconformități privind întreținerea spaţiilor de prelucrare şi depozitare a produselor alimentare.
În urma controalelor, inspectorii au confiscat şi retras de la vânzare produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 6.045,3 kilograme, lapte şi produse lactate – 2.768 kg, peşte şi produse din peşte – 3.110 kg, ouă – 6 kg, produse de panificaţie şi patiserie – 46 kg, alte produse – 1.572 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 167.364 de lei.
Produsele confiscate au fost distruse prin incinerare. 

Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă