22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDosarul Colectiv. Cei trei patroni ai Clubului Colectiv, REŢINUŢI

Dosarul Colectiv. Cei trei patroni ai Clubului Colectiv, REŢINUŢI

UPDATE 23.47: PÎCCJ a transmis că în urma audierilor s-a constatat că proprietarii clubului au ”au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului”

”Din datele și probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club”, conform ordonanței de reținere a celor trei proprietari ai clubului Colectiv. 

De asemenea, PÎCCJ a arătat că cei patronii clubului sunt urmăriți penal pentru ucidere din culpă și vătămate corporală din culpă. 

”Având în vedere împrejurările în care fapta a fost comisă, după cum rezultă din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale, se relevă forma de vinovăție a culpei, și nu a intenției, astfel încât, prin ordonanța din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptelor din infracțiunea de omor calificat prev. de art. 189 alin. 1 Cod penal în infracțiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 3 Cod penal.Prin ordonanța motivată din data de 2 noiembrie 2015, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Gancea Paul Cătălin, Anastasescu George Cătălin și Mincu Costin, administratori ai SC Colectiv Club SRL, sub aspectul infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, se arată în comunicatul PÎCCJ. 

——-

UPDATE 22.40: Şi cel de-al treilea patron al Clubului Colectiv, Costin Mincu, a fost reţinut, luni seara, de procurori. 

——

UPDATE: Cătălin Paul Gancea, unul dintre asociaţii Clubului Colectiv şi cel care a semnat declaraţie pe proprie răspundere pentru funcţionarea clubului, a fost reţinuţ de procurori. 

——

Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv, a fost reţinut, luni seară, de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzat de ucidere şi vătămare corporală din culpă, după incendiului în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Cei trei acționari ai clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Anastasescu și Paul Cătălin Gancea, au fost aduși cu mandat luni la  sediul PICCJ și audiați în calitate de suspecți în dosarul care a fost întocmit după incendiu. 

Procurorul de caz de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a stabilit că cei asociaţi ai firmei Colectiv Club, care deţine clubul, trebuie să fie din nou audiaţi, după ce aceştia au răspuns întrebărilor anchetatorilor şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiul în care au murit 31 de oameni.

Alin George Anastasescu este din Voluntari, judeţul Ilfov şi are 28 de ani, Costin Mincu are 36 de ani şi este din Bucureşti, iar Paul Gancea are 28 de ani şi este tot din Bucureşti. Colectiv Club SRL, înfiinţată în octombrie 2014, a avut o cifră de afaceri de 45.000 de lei în 2014.

Clubul Colectiv îşi desfăşura activitatea în baza declaraţiei pe propria răspundere, reprezentanţii Autorităţii Locale Sector 4 neavând competenţe în a controla respectarea normelor PSI, susţine Primăria sectorului 4, în declaraţie precizându-se că în bar/club sunt 80 de locuri pe scaun.

La concertul de vineri seara, unde intrarea a fost gratuită, au asistat circa 350 de persoane, conform estimărilor participanţilor. 

Cele mai citite

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă