12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialAlina Bica, cercetată sub CONTROL JUDICIAR, în dosarul Bica 2

Alina Bica, cercetată sub CONTROL JUDICIAR, în dosarul Bica 2

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica a fi cercetată sub control judiciar, în dosarul Bica 2. În acest dosar, magistrații au decis ridicarea măsurii arestului la domiciliu.

De asemenea, magistrații au dat o hotărâre favorabilă și în cazul lui Adriean Videanu, care poate părăsi România pe parcursul zilelor în care se află la ”Târgul de marmură”.

Alina Bica este cercetată sub control judiciar și în dosarul Bica 1. În acest dosar, ICCJ a decis cercetarea sub control judiciar a tuturor inculpaţilor din dosarul "Bica 1". Este vorba despre George Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Emil Nuţiu, Crinuţa Dumitrean, Remus Virgil Baciu, Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Oana Vasilescu şi Stelian Gheorrghe.

În dosarul "Bica 1", fosta şefă a structurii din Ministerul Public a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instanţei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2". Această cauză a fost disjunsă din prima, ea fiind acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi că ar fi comis infracţiunea de abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Fostul şef al DIICOT a fost arestată în perioada 22 noiembrie 2014 – 21 aprilie.

Cele mai citite

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...
Ultima oră
Pe aceeași temă