27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAlina Bica rămâne în arest preventiv

Alina Bica rămâne în arest preventiv

Instanța supremă a hotărât joi dimineața ca fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, şi alţi patru inculpaţi din dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat să rămâna în arest. 

Conform deciziei luate de instanţă, în arest preventiv rămân şi fostul vicepreşedinte al ANAF Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, expertul evaluator Emil Nuţiu şi Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP, scrie Mediafax.

Prin aceeaşi hotărâre, este menţinut controlul judiciar faţă de alţi patru inculpaţi din dosar, respectiv fostul vicepreşedinte al ANRP Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, Oana Vasilescu, fost şef de birou la Ministerul Justiţiei, şi omul de afaceri Stelian Gheorghe.

Instanţa supremă a mai decis ca la 6 ianuarie să fie verificate măsurile preventive dispuse faţă de toţi inculpaţii din dosar, după ce aceştia au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Decizia luată joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.
În dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat va fi judecat şi fostul preşedinte al ANRP Remus Baciu, aflat în închisoare în urma unei condamnări într-un alt caz de corupţie.

Alina Bica, Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Oana Vasilescu şi Remus Baciu sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, după ce Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) i-a aprobat omului de afaceri Stelian Gheorghe, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, mai scrie Mediafax.

Gheorghe Stelian şi Emil Nuţiu vor fi judecaţi pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă