12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAlina Gorghiu reacționează dur după votul împotriva arestării lui Ghiță

Alina Gorghiu reacționează dur după votul împotriva arestării lui Ghiță

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a reacționat dur, miercuri, după ce deputații au respins cererile DNA de reținere și arestare a lui Sebastian Ghiță. Ea a spus că rezultatul votului arată dată dublul standard în discursul public al unora dintre politicieni.

„Vedeți încă o dată dublul standard în discursul public al oamenilor politici. Noi, ieri, am spus că trebuie sa avem o prezență extrem de bună pentru a vota inclusiv această ridicare de imunitate”, a spus Gorghiu, potrivit B1TV.

Citește și: Deputații fac ZID în jurul colegului Sebastian Ghiță, acuzat de mită și șantaj. DNA nu are voie să-l rețină sau să-l aresteze

Șefa PNL a mai spus că ”prezența noastră a fost de 105 din 115. Au fost 121 de voturi pentru. Din acestea, 105 au fost asigurate de parlamentarii PNL. Regret că lipsa de transparență este ridicată la rang de mare artă în Parlamentul României. Și-au asigurat cei de la PSD toate elementele pentru a putea vota în favoarea domnului deputat. Îmi pare rău că întotdeauna există un motiv la PSD să susțină un om care este mai presus decât orice alt cetățean din România. Eu sper că la un moment dat lucrul ăsta va fi în mod real sancționat de electoratul din România”.

Ea a adăugat că presa nu a fost lăsată să filmeze în plen cum votează deputaţii, dar şi că au fost ameninţaţi colegi ai săi că vor fi daţi afară din sală dacă înregistrează. 

“Ce regret, în afară de dublu discurs, este faptul că lipsa de transparenţă este ridicată la rang de mare artă în Parlament şi vă spun asta dumneavoastră care aţi fost luaţi om cu om şi vi s-a explicat că nu aveţi voie să faceţi filmări în plenul Camerei să vedeţi cum votează deputaţii, vi s-a spus că este incorect să monitorizaţi activitatea parlamentară”, a spus Gorghiu. 

Cererile DNA de reținere și arestare a lui Sebastian Ghiță au fost respinse miercuri în urma votului din Camera Deputaților.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă