13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAlo! Soțul dumneavoastră este implicat într-un accident cu victime. Pentru a rezolva...

Alo! Soțul dumneavoastră este implicat într-un accident cu victime. Pentru a rezolva problema are nevoie de 8.200 de euro

”Alo! Soțul dumneavoastră este implicat într-un accident cu victime. Pentru a rezolva problema are nevoie de 8.200 de euro”. Acest mesaj l-a primit, telefonic, o femeie din municipiul Oradea, județul Bihor. Mai mult, femeia a primit instrucțiuni să transmită suma de bani, prin transfer bancar, în două tranşe, pe numele unui tânăr, de 24 ani, din municipiul Botoşani.  Polițiștii l-au prins în flagrant în timp ce ridica banii.

”La data de 1 septembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Botoşani, împreună cu poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia municipiului Botoşani, au surprins în flagrant un tânăr, de 24 de ani şi o tânără, de 21 ani, ambii din municipiul Botoşani, în timp ce încasau bani trimişi prin transfer bancar de o femeie, care ar fi fost înşelată prin metoda ”Accidentul”.

În fapt, o femeie, din municipiul Oradea, judeţul Bihor, a fost apelată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a comunicat că soţul său a provocat un accident rutier cu victime, iar pentru „a rezolva problema” are nevoie de 8.200 de euro.

Femeia a primit instrucţiuni să transmită suma de bani, prin transfer bancar, în două tranşe, pe numele unui tânăr, de 24 ani, din municipiul Botoşani. Acesta ar fi încasat iniţial o parte din sumă, în cuantum de 3.200 de euro, bani pe care i-ar fi transmis mai departe tinerei de 21 ani. În schimbul acestor servicii, tânărul ar fi primit 700 de euro”, informează IGPR într-un comunicat de presă.

Luni în jurul orei 17.00, când încerca să încaseze a doua tranşă de bani, de 5.000 de euro, tânărul a fost surprins în flagrant de către poliţişti.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca marți, 2 septembrie, să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Poliţia Română vă recomandă să fiţi prudenţi în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs solicitării, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare:

• depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respective.

• înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale!

 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă