10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAlunecări de teren pe DJ 607 A. Traficul spre localitatea Oprănești se...

Alunecări de teren pe DJ 607 A. Traficul spre localitatea Oprănești se desfășoară pe o rută ocolitoare

 

Traficul rutier către localitatea Oprănești se va desfășura pe o rută ocolitoare, din cauza unor alunecări de teren care au afectat sectoare din zona Pietrele Roşii ale drumului judeţean 607 A şi drumul comunal 17, a declarat președintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, pentru Agerpres.

În urma unei expertize tehnice, specialiştii din sistemul situaţiilor de urgenţă au stabilit că tronsoanele afectate, cu o lungime totală de aproximativ 3 kilometri, nu mai pot fi reabilitate pe vechiul amplasament întrucât solul în zonă este instabil din cauza infiltraţiilor de apă şi a unor galerii miniere prăbuşite. 

În aceste condiții, accesul în localitatea Oprăneşti se va desfășura pe un traseu deviat din DJ 607 A, cu o lungime de aproximativ şase kilometri.

Şeful CJ Mehedinţi a mai arătat că s-a întocmit documentaţia pentru obţinerea de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice de fonduri necesare pentru investiţia respectivă, valoarea acestora ridicându-se la peste trei milioane de lei. 

„Trebuie cât mai urgent să redeschidem circulaţia rutieră între Drobeta Turnu Severin şi comuna Husnicioara, mai ales că în perimetrul acesteia se află şi o exploatare minieră de lignit”, a adăugat preşedintele CJ Mehedinţi. 

Traficul rutier pe DJ 607 A şi DC 17 A a fost închis în 24 mai 2016 ca urmare a ploilor abundente care au reactivat alunecările de teren în zona localităţii Oprăneşti, situaţie care a dus la izolarea a aproximativ 150 de familii. 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă