11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAmânare în procesul Iohannis versus ANI privind conflictul de interese

Amânare în procesul Iohannis versus ANI privind conflictul de interese

Procesul în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, contestă un raport al ANI care a constatat că edilul s-a aflat în conflict de interese, a fost amânat, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia, la cererea ANI, informează Mediafax.

La Curtea de Apel Alba Iulia era programat, miercuri, al treilea termen în dosarul în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a contestat un raport al ANI privind un conflict de interese în cazul unui contract semnat, ca edil-şef, cu SC Tipografia Honterus SRL, deţinută de Forumul Democrat al Germanilor din România, al cărui preşedinte era tot Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că instanţa a amânat pentru 12 martie judecarea cauzei.

Citeşte şi: ANI: Iohannis trebuie să demisioneze înainte de a fi numit ministru

Muntean a spus că amânarea a fost cerută de Agenţia Naţională de Integritate, pentru ca juriştii acesteia să poată studia noi înscrisuri depuse la dosar.

În august 2013, ANI a cerut Parchetului să îl cerceteze pe Klaus Iohannis pentru conflict de interese, în cazul unui contract semnat în decembrie 2010, din postura de primar al municipiului Sibiu, cu SC Tipografia Honterus SRL, deţinută de Forumul Democrat al Germanilor, al cărui preşedinte era.

Atunci, ANI constata că primarul municipiului Sibiu, Klaus-Werner Iohannis, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, un viitor ministru de Interne cercetat de DNA şi în procese cu ANI

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă