8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Valery Kuzmin dă explicații despre inspecția experților ruși la o instalație...

Ambasadorul Valery Kuzmin dă explicații despre inspecția experților ruși la o instalație militară din România: Acțiunile au loc în baza unor acorduri privind măsurile de încredere în domeniul Apărării

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, susține că recenta inspecție a experților ruși la Divizia 2 Infanterie Buzău se desfășoară în baza unor acorduri militare. Totodată, diplomatul a precizat că autoritățile ruse îi invită în mod regulat pe reprezentanții militari ai NATO la toate exercițiile militare semnificative, însă nu toți le onorează, potrivit Agerpres.

„Există o serie de acorduri în Europa privind măsurile de consolidare a încrederii în domeniul militar și asemenea inspecții reciproce, precum cea efectuată de experții ruși, au loc în mod regular și planificat, pe baza acelor acorduri privind măsurile de încredere în domeniile militare'', a spus Valery Kuzmin.

Totodată, dimploatul a precizat că și Rusia îi invită pe reprezentanții militari ai NATO la toate exercițiile militare.

„În cele opt luni pe care le-am petrecut aici, am auzit de cel puțin trei asemenea inspecții. În completarea acestor acorduri, Rusia îi invită în mod regulat pe reprezentanții militari ai NATO la toate exercițiile militare cât de cât mari, care se desfășoară pe teritoriul Rusiei. Altceva este că nu toți le onorează'', a mai spus ambasadorul.

Valery Kuzmin a efectuat, miercuri, o vizită în județul Timiș, la invitația Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, având totodată întâlniri cu prefectul Mircea Băcală, cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și cu primarul Nicolae Robu, dar și cu oameni de afaceri italieni și timișoreni.

 Vizita se încadrează în categoria activităților de rutină prevăzute de Documentul de la Viena, prin care fiecare Stat Participant la OSCE și-a asumat acceptarea a cel puțin patru activități de verificare pe parcursul unui an, o vizită de evaluare și trei inspecții în zonă specificată, a precizat Ministerul Apărării.

Ultima vizită de evaluare de acest tip s-a desfășurat în țara noastră în anul 2016, tot la solicitarea Federației Ruse, a precizat MApN.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă