10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPoziția ambasadorului SUA la Bucureşti în scandalul Intact-ANAF

Poziția ambasadorului SUA la Bucureşti în scandalul Intact-ANAF

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat, marţi, într-o sesiune webchat cu utilizatorii paginii de Facebook a Ambasadei, că este de acord cu premierul Dacian Cioloş în cazul Intact, conform căreia intervenţia ANAF nu a împiedicat televiziunile Intact să emită.

''Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român'', a răspuns Hans Klemm pe pagina de Facebook a Ambasadei, la o întrebare adresată de un utilizator al reţelei sociale.

Premierul Dacian Cioloş a spuns că regretă modul în care au intervenit inspectorii ANAF, dar instituția a pus în aplicare o decizie judecătorească pentru recuperarea unor proprietăţi care aparţin statului. El a insistat că libertatea de exprimare nu a fost afectată şi că ea va fi apărată "ferm" de guvern.

În acest scandal, președintele Klaus Iohannis s-a poziționat inițial de partea Intact. Prin poziționarea sa, șeful statului l-a lăsat în ofsaid pe premierul Dacian Cioloș, care susținuse poziția ANAF în Senat, criticând doar forma în care a acționat această instituție. Mii de români i-au dat „unlike” președintelui României, iar ulterior Klaus Iohannis și-a nuanțat declarațiile făcute în favoarea trustului aflat în proprietatea familiei Voiculescu. 

În apărarea Antena 3 au intervenit și instituții precum CNA sau Avocatul Poporului. 

CNA va transmite ANAF o scrisoare prin care va comunica preocuparea instituției în legătură cu situaţia evacuării celor cinci televiziuni ale trustului Intact din sediile lor şi posibile evoluţii negative, cum ar fi riscul unei întreruperi de emisie în cazul acestora.

În scandal s-a implicat și Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, instalat în funcție de PSD, care s-a sesizat din oficiu în legătură cu „posibila încălcare a art. 30 și 31 din Constituția României privind libertatea de exprimare și dreptul la informație”, în cazul notificării ANAF de evacuare a televiziunilor Intact.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă