9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul SUA la Bucureşti: România poate să devină a şasea cea mai...

Ambasadorul SUA la Bucureşti: România poate să devină a şasea cea mai bogată ţară din UE

România ar putea deveni, în 20-25 de ani, la fel de bogată ca Franţa sau a şasea cea mai bogată ţară din UE, a spus marţi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, precizând că potenţialul economic este "extraordinar", deşi este cea mai săracă ţară din UE.

"În prezent, România are un potenţial economic extraordinar, deşi este încă una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană. Sugestia mea era ca românii să îşi stabilească o viziune sau un obiectiv naţional pentru a deveni, poate în 20-25 de ani, la fel de bogaţi precum Franţa. Sau poate, pentru că este a şasea cea mai mare ţară din UE, să devină a şasea cea mai bogată ţară din UE", a afirmat Klemm într-un webchat pe Facebook.

Ambasadorul a mai spus că ar fi nevoie ca România să-şi reformeze administraţia publică, să îmbunătăţească educaţia şi sănătatea populaţiei, să-şi îmbunătăţească infrastructura.

"După părerea mea, dat fiind faptul că în 1990, România a ieşit dintr-o dominaţie comunistă de peste 50 de ani, progresele înregistrate sunt considerabile. Sunteţi membri NATO, UE şi partener strategic al SUA, cu un potenţial mare de dezvoltare, membru ferm al familiei democratice. România are multe motive de mândrie", a afirmat diplomatul.

De asemenea, Klemm a anunţat că a înfiinţat recent un un nou grup de lucru menit să crească colaborarea în domeniul educaţional, cultural şi al tehnologiei şi că sporirea contactelor interpersonale şi intensificarea relaţiilor inter-institituţionale dintre România şi SUA este una dintre priorităţile sale. 

Cele mai citite

VIDEO. Predoiu: “Ungaria continuă să susțină aderarea României la Schengen terestru”

În urma unei întâlniri de lucru cu omologul său de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din România, Cătălin Predoiu, a reiterat angajamentul...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă