6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Ungariei: E dreptul maghiarilor din România să îşi folosească simbolurile

Ambasadorul Ungariei: E dreptul maghiarilor din România să îşi folosească simbolurile

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, a declarat miercuri că nu există un “război al steagurilor” între România şi Ungaria şi a precizat că arborarea drapelului Ţinutului Secuiesc este un drept al secuilor, potrivit Realitatea.net.

“Nu este vorba despre niciun fel de provocare”, a declarat Oszkar Fuzes, cu referire la declaraţia secretarului de stat din MAE maghiar, care a cerut arborarea steagului Ţinutului Secuiesc în Ungaria.

“E vorba numai de un drept natural al minorităţii secuilor din Romania, care se bucură de simboluri nationale istorice si de identitate, subliniez e vorba despre identitate. Nu e vorba de o provocare, capcană, e vorba numai de identitatea nationala a secuimii si folosirea libera şi democratica a steagului, a spus diplomatul.

Citeşte şi UPDATE SCANDAL DIPLOMATIC. Steagul secuiesc, arborat în Ungaria, din “solidaritate cu maghiarii din Transilvania”. Vezi REACŢIA lui Ponta. Ambasadorul Ungariei, convocat la MAE

“Eu nu ma astept sa fie scandal intre noi (…) Cred ca nu e vorba de nici un incident diplomatic, am relaţii foarte buna cu MAE (român. n.r) si vom regla in mod normal si civilizat”, a spus ambasadorul maghiar.

Premierul Victor Ponta s-a grăbit, miercuri, să răspundă secretarului de stat în MAE maghiar, Nemeth Zsolt, care a cerut marţi arborarea steagului Ţinutului Secuiesc în Ungaria. Ponta a declarat că România nu acceptă obrăznicii şi lecţii şi a cerut ministrului de Externe Titus Corlăţean să răspundă imediat părţii maghiare.

Secretarul de stat în MAE ungar, Nemeth Zsolt, a declarat, marţi, că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă