16.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAmenzi de 8000 de lei pentru taximetriștii de la aeroporturi. Unul conducea...

Amenzi de 8000 de lei pentru taximetriștii de la aeroporturi. Unul conducea cu permisul suspendat

Poliţiştii au constatat două infracţiuni şi au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale împotriva șoferilor de taxi din zona aeroporturilor internaţionale Otopeni, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi. Suma amenzilor este de 8070 de lei.

Cazul cel mai grav este al unui taximetrist care conducea deși avea permisul auto suspendat.

"La data de 14 ianuarie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat o acţiune în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi şi rent-a-car. Pe parcursul a două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 110 autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale", informează un comunicat al IGPR.

Între abaterile constatate, 29 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii au constatat comiterea a două infracţiuni şi au reţinut un permis de conducere. 

"Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane în zonele adiacente aeroporturilor vor continua şi în perioada următoare", se arată în comunicat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce spune Mugur Isărescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou...

Impactul Plafonării Prețurilor asupra Ratei Inflației: Analiza Politicilor PSD

Introducere la Contextul Economic Actual Banca Națională a României (BNR) a publicat recent un raport care arată că măsurile de plafonare a prețurilor inițiate de...

Ciolacu, despre creşterile de preţ: Din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament economic

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Constanţa, întrebat despre produsele cărora li s-a micşorat cantitatea şi sunt vândute la acelaşi preţ ca înainte...
Ultima oră
Pe aceeași temă