14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAmenzi de peste 400.000 de lei pentru barurile și cluburile care încalcă...

Amenzi de peste 400.000 de lei pentru barurile și cluburile care încalcă măsurile de siguranță la incendiu

Personalul specializat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a amendat, săptămâna aceasta, operatorii economici cu activităţi comerciale, de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol) și turistice care nu respectă normele de siguranță la incendiu, informează Agerpres.

Astfel, în urmca celor 1.563 controale la nivel naţional, au fost aplicate 3.620 de sancțiuni, dintre care 3.194 de avertismente şi 426 amenzi, în cuantum de 408.701 lei. 

Specialiştii au asigurat și instruirea personalului angajat, astfel încât ei să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă, potrivit unui comunicat IGSU.

În aceeaşi perioadă, la nivel naţional au avut loc 1.416 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc. Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenaţi în 21 comisii de recepţie pentru verificarea respectării cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii şi au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă. 

Concomitent cu activităţile de control, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat şi acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare. 

În plan operaţional, în aceeaşi perioadă, la nivel naţional au fost derulate 5.634 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 181 misiuni de stingere a incendiilor, 4.853 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 26 misiuni de descarcerare şi 93 pentru deblocare /salvare. De asemenea, în cele cinci zile, 4.611 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 51 au fost salvate din medii ostile vieţii. 

Cele mai citite

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Arena Națională va găzdui startul noului sezon din Campionatul Național de Drift

Prima etapă a noului sezon din Campionatul Național de Drift va avea loc în acest weekend, la Arena Națională din Capitală, competiția care sărbătorește...
Ultima oră
Pe aceeași temă