12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAmericanii de la Deveselu se joacă cu focul

Americanii de la Deveselu se joacă cu focul

Prima “alarmă” a militarilor americani de la Deveselu, care vor opera sistemul antibalistic, nu a fost generată de o rachetă inamică intrată în spaţiul aerian al NATO.

Americanii de la Naval Support Facility (NSF) Deveselu au avut în schimb o intervenţie împotriva unui incendiu simulat într-unul dintre hangarele bazei.

Echipa de pompieri americani a salvat din flăcări un manechin de antrenament. Intervenţia americanilor a fost sprijinită de două autospeciale de pompieri româneşti, una de la Baza 99 a Armatei Române, cealaltă de la detaşamentul de pompieri din Caracal.

Echipa de intervenţie proprie a bazei americane are angajaţi 11 pompieri.

Numărul lor va creşte până la momentul în care baza va deveni operaţională. De asemenea, va intra în funcţiune o staţie de pompieri în interiorul bazei americane, dotată cu două autospeciale.

Baza americană ( NSF Deveselu) şi Baza 99 a Armatei Române îşi împart fosta locaţie a bazei aeriene de la Deveselu, care a fost desfiinţată. NSF Deveselu a fost inaugurată în octombrie 2014 şi va deveni operaţională până la sfârşitul anului 2015.

Citeşte şi: Primul echipaj american al sistemului antirachetă a sosit la Deveselu

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă