18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialAnaliza INML: Mădălina Manole a înghiţit doar Furadan

Analiza INML: Mădălina Manole a înghiţit doar Furadan

Legiştii au încheiat analiza toxicologică în cazul Mădălinei Manole şi au constatat că artista înghiţise doar Furadan, nefiind găsite în sânge alcool, barbiturice, droguri sau produse pentru slăbit, a declarat, joi, pentru Mediafax, directorul general al INML “Mina Minovici”, Dan Dermengiu.

“Nu am descoperit alcool în sânge şi nici alte substanţe cum ar fi barbiturice, droguri sau produse pentru slăbit la analiza toxicologică făcută în cazul Mădălina Manole. Este doar o cantitate foarte mare de Furadan”, a spus Dan Dermengiu.

El a spus că, în acest moment, nu se poate stabili concentraţia pe care o avea pesticidul când a fost ingerat.

“Nu putem stabili care a fost concentraţia pe care o avea Furadanul ingerat de artistă. Am cerut procurorilor să ne trimită o probă din flaconul de Furadan ridicat din casa Mădălinei Manole pentru a putea compara dacă produsul ingerat are aceeaşi concentraţie cu cel din flacon”, a arătat directorul general al INML “Mina Minovici”.

Potrivit acestuia, din punctul de vedere al legiştilor raportul în cazul Mădălinei Manole se consideră încheiat, singura problemă rămasă de clarificat fiind legată de concentraţia de Furadan.

În urmă cu două săptămâni, surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Mădălina Manole mâncase mult înainte să înghită Furadan, ceea ce a scăzut concentraţia soluţiei.

“Furadanul în stare pură este o substanţă solidă. În agricultură este folosit în soluţie. Soluţia se realizează prin dizolvarea Furadanului solid într-un solvent. Soluţia obţinută poate avea o concentraţie mare, să zicem 90%, dar niciodată sută la sută ca substanţa pură”, au precizat experţi din cadrul anchetatorilor.

Magdalena Mircea – cunoscută publicului drept Mădălina Manole – s-a sinucis în dimineaţa de 14 iulie, chiar de ziua ei de naştere.

Mădălina Manole a fost găsită moartă de soţul ei în dimineaţa zilei de 14 iulie, în locuinţa lor din localitatea Otopeni.

Cântăreaţa a fost înmormântată în 16 iulie, la cimitirul Bolovani din Ploieşti, cortegiul funerar fiind aşteptat de aproximativ 5.000 de persoane.

Cei şapte medici-legişti care au participat la necropsia Mădălinei Manole nu au niciun fel de suspiciune cu privire la cauza care a produs decesul, la fel şi criminaliştii, probele confirmând sinuciderea artistei, potrivit unor surse judiciare.

Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă