17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialANAT estimează scăderea dramatică a rezervărilor către capitalele europene

ANAT estimează scăderea dramatică a rezervărilor către capitalele europene

Atentatele de la Bruxelles vor determina o scădere dramatică a rezervărilor efectuate pentru capitalele europene, a declarat marţi, pentru News.ro, preşedintele interimar al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Remus Vişan.

Potrivit bilanţului oficial al autorităţilor belgiene privind atentatele produse marţi la Bruxelles, au fost înregistraţi 32 de morţi, dintre care 20 la metrou şi 12 pe aeroport, relatează presa locală. Alte 230 de persoane au fost rănite în atacurile revendicate de gruparea Statul Islamic.

În aceste condiţii, Vişan consideră că rezervările către capitalele europene vor scădea dramatic. “Reculul îl vor simţi cel mai mult companiile aeriene, mai ales că instituţiile europene rămân închise. Totuşi, Bruxelles-ul este capitala Uniunii Europene şi, atâta vreme cât va fi, turismul de business nu va fi afectat. Zborurile cu avionul sunt cele mai scurte către o destinaţie ca Bruxelles, motiv pentru care turismul de business nu va fi perturbat”, a afirmat Vişan.

El a explicat că Bruxelles-ul nu este o destinaţie de city break foarte căutată de turişti, fiind în general achiziţionată la pachet cu Amsterdam, o destinaţie mult mai cerută pentru vacanţe scurte.

“În perioada aceasta, oricum, turiştii sunt atraşi de early booking-ul pe charter, pentru vacanţa de vară (Turcia, Grecia, Spania). Turiştii care erau totuşi interesaţi de Bruxelles în această perioadă vor fi rerutaţi către alte destinaţii. Oamenii s-au obişnuit cu riscul şi speră să nu fie victime ale unui atentat în vacanţele lor”, a punctat preşedintele ANAT.

Potrivit datelor site-ului infoturism.ro, sunt disponibile cel puţin nouă oferte pentru Bruxelles la categoria “last minute”, cu discounturi care depăşesc chiar şi 25%, cu plecări în perioada 24 martie – 1 aprilie. 

Cele mai citite

Probleme pentru Rishi Sunak. Mai mulți parlamentari conservatori britanici sunt gata să demisioneze

Premierul britanic Rishi Sunak suferă din cauza plecării în masă a legislatorilor, numărul demisiilor depășind nivelul pe care l-a suferit Partidul Conservator înainte de...

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...

Ministrul Tîlvăr refuză dezvăluirea detaliilor secrete

România este de 20 de ani membră NATO și armata ei încă e copleșită de tehnică sovietică.  Tehnica sovietică reprezintă 70% din înzestrarea Armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă