24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAnca Dragu Paliu, ministra desemnată pentru Finanțe, aviz pozitiv

Anca Dragu Paliu, ministra desemnată pentru Finanțe, aviz pozitiv

Anca Dragu Paliu, propunerea lui Dacian Cioloș pentru portofoliul de la Finanțe, a fost avizată favorabil, luni, în comisiile reunite ale Parlamentului de Buget-Finanţe, în unanimitate, potrivit Mediafax. 

Dragu a anunțat că printre obiectivele sale imediate fiind finalizarea bugetului pe 2016 şi asigurarea predictibilităţii fiscale.

Creşterea investiţiilor publice în infrastructură, a PIB-ului potenţial, a exporturilor, precum şi creşterea colectării veniturilor publice prin conformarea voluntară a contribuabililor şi accelerarea informatizării ANAF se numără printre obiectivele ministrului propus pentru Finanţe, Anca Dragu.

Citește și: Miniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate

“Ce m-a determinat să accept această propunere extrem de onorantă de a prelua Ministerul Finanţelor a fost experienţa mare, care m-a făcut să cunosc multe dintre aspectele economiei româneşti, am încercat o perioadă lungă să găsim soluţii împreună cu dumneavoastră. Când mi s-a oferit această sansă, să vin de partea cealaltă a mesei, am acceptat imediat propunerea”, le-a transmis luni Dragu Paliu deputaţilor şi senatorilor din comisiile reunite de Buget-Finanţe.

Anca Paliu Dragu are 42 de ani, şi-a început cariera la BNR şi a continuat ca economist la biroul local al Fondului Monetar Internaţional timp de 11 ani, până la începutul anului 2013, când a fost recrutată de Comisia Europeană.

Citește și: Anca Dragu Paliu, propusă pentru Ministerul de Finanțe: România nu mai are nevoie de un acord cu FMI

Cele mai citite

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă