21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMai mulți polițiști de la Poliția Sectorului 4, VIZAȚI în ancheta tragediei...

Mai mulți polițiști de la Poliția Sectorului 4, VIZAȚI în ancheta tragediei din Colectiv

Șeful Poliției Locale a Sectorului 4 va fi adus la DNA, pentru a fi audiat, în dosarul tragediei din Colectiv, conform unor surse judiciare. În același dosar, vor fi audiați mai mulți polițiști locali. 

Tragedia din Colectiv este cercetată atât de DNA, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, cât și de Parchetul General, care anchetează acuzația de omor. 

Citește și: Angajați ISU, aduși cu mandat la DNA

Astfel, mai mulți polițiști din cadrul Poliției Sectorului 4 vor fi audiați atât la Parchet, cât și la DNA. De asemenea, procurorii Parchetului instanței supreme ridică documente de la Poliția Locală. 

În dosarul tragediei din Colectiv, au fost arestați fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, două funcționare, cei trei patroni ai clubului Colectiv, șefii firmei care a livrat artificiile și pirotehnistul. Totodată, la ora redactării acestei știri, sunt audiați și mai mulți pompieri, la DNA. 

Citește și: UPDATE. DNA începe în forță cercetările la clubul Colectiv. Acuzațiile aduse ISU și Primăriei Sectorului 4

Procurorii DNA au anunțat, săptămâna trecută, că au început în dosarul “Colectiv” urmărirea penală in rem, pentru fapte, pe care le-ar fi săvârșit persoane cu atribuții de decizie și avizare din Primăria Sectorului 4, acuzațiile fiind de abuz în serviciu și fals intelectual. Totodată, în vizorul anchetatorilor sunt și cadre militare din cadrul ISU București-Ilfov.  

În plus, în cursul zilei de 6 noiembrie, şi Serviciul pentru infracţiunile de corupţie săvârşite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu referire la suspiciuni de neîndeplinire sau îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu de către cadrele militare ale I.S.U. Bucureşti-Ilfov. Sunt indicii şi date potrivit cărora s-a vătămat dreptul la viaţă şi integritatea corporală a peste 180 persoane şi s-a realizat un folos necuvenit administratorilor Clubului Colectiv, constând în permiterea funcţionării acestuia în afara cadrului legal şi obţinerea de venituri patrimoniale din activităţile desfăşurate în aceste condiţii.

Cele mai citite

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă