11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Rechizitoriu DUR la adresa jurnaliștilor britanici de la Sky News, care...

UPDATE. Rechizitoriu DUR la adresa jurnaliștilor britanici de la Sky News, care ar fi trucat reportajul despre traficul de arme din România. Ei sunt CITAȚI pentru anchetare! Românii care au jucat rolul traficantilor de arme, ARESTAŢI PREVENTIV

UPDATE vineri, 20:25. Avocatul celor trei români suspecţi care apar în reportajul Sky News a contestat măsura arestării preventive a celor trei decisă de Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE vineri, 19.40: Cei trei suspecți care apar în reportajul Sky News, reţinuţi în noaptea de joi spre vineri, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, informează Digi24.

Un judecător pentru drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri seară, arestarea preventivă a fraţilor Atilla Csaba Pantics şi Levente Pantics, precum şi a intermediarului, Mihai Aurelian Szanto, pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE vineri, 12.00: Cei trei suspecți care apar în reportajul Sky News, reținuți în noaptea de joi spre vineri, ar putea fi arestați preventiv, informează Digi24.

11.40: Controversa Sky News, privind presupusul trafic de arme din România: Statul român ar putea da postul de televiziune în judecată

23.30: Procurorii DIICOT au anunțat acuzații dure la adresa jurnaliștilor britanici de la Sky News care ar fi trucat reportajul despre presupusul trafic de arme din Ucraina, făcut pe teritoriul României. Britanicii sunt citați pentru anchetare. “Actorii” români, care au jucat rolul teroriștilor în reportaj, au fost încătușați.

“Pe lângă modul de exprimare absolut inacceptabil și de neînțeles adoptat de către jurnalistul britanic și preluat de către angajatorul său, postul de televiziune, acțiunile grupului de ziariști britanici pe teritoriul României sunt de natură a afecta securitatea națională a statului român prin inducerea în eroare a autorităților europene, a populației largi din Europa și din România cu privire la posibilitatea autorităților de stat române de a gestiona contrabanda cu armament provenit din zone de conflict vecine statului român, de natură a aproviziona cu armament de război deosebit de periculos grupări teroriste din vestul Europei (deseori zguduit în ultimii ani de atentate teroriste) și din Orientul Mijlociu, aceste fapte, dacă ar fi reale, circumscriindu-se finanțării terorismului islamic de către statul român prin complicitatea lașă sau pasivă a autorităților acestora”.

DIICOT a făcut public, pe larg, secvență cu secvență,  întreaga modalitate de trucare a reportajului TV despre traficul de arme din România, realizat de echipa de jurnaliști britanici de la Sky News.

La data de 11.08.2016 procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  SZANTO AURELIAN-MIHAI, PÁNTICS ATTILA-CSABA şi PANTICS LEVENTE pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false.

     Urmare a materialului difuzat de către un post de televiziune din Marea Britanie şi preluat de către mass media centrală şi locală în care se prezentau membrii unei grup infracţional organizat specializat  în contrabanda cu arme şi muniţii, DIICOT- Structura Centrală a constituit un dosar penal având ca obiect săvârşirea de către mai multe persoane a infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

    În cauză s-a dispus efectuarea de verificări în regim de urgență, în vederea identificării cu celeritate a tuturor persoanelor prezentate ca ”traficanți de arme” în materialul jurnalistic, a respectivelor arme, care ar fi fost destinate vânzării către orice persoane, a autovehiculului de teren, cât și pentru a obține orice date și informații necesare soluționării obiective a cauzei penale.

    Materialul jurnalistic difuzat de postul de televiziune britanic  a fost preluat în mass-media din România și din alte state membre UE, iar din trecerea în revistă a știrilor difuzate pe această temă, cât și a comentariilor difuzate în spatiul public a rezultat că faptele prezentate au generat pe de o parte sentimente reprobatoare la adresa statului român, iar pe de altă parte un sentiment de insecuritate în rândul cetățenilor din România, având în vedere prezentarea unor posibile amenințări la adresa securității naționale a țării.

S-a reţinut că  faptele prezentate în cadrul investigației jurnalistice realizate de către postul de televiziune britanic, dar și răspunsurile pe care presupușii traficanți de arme le-au dat la întrebările jurnaliștilor au fost de natură a crea o puternică stare de temere în rândul populației civile, dar și un sentiment de insecuritate.

    În urma investigațiilor si cercetările efectuate în cauză au fost identificate persoanele prezentate în materialul jurnalistic ca fiind ”traficanți de arme”, persoane care, pentru a nu le fi dezvăluită identitatea, purtau cagule și ochelari de soare. De asemenea, au fost identificate și ridicate armele arătate în filmul prezentat de jurnaliștii britanici.

    Pe cale de anchetă, s-a stabilit că cele trei persoane din respectivul material sunt inculpaţii SZANTO AURELIAN-MIHAI, așa-zisul ”intermediar” și cel care a asigurat traducerea din/în engleză în/din română, PÁNTICS ATTILA-CSABA şi PANTICS LEVENTE, persoane care descriu și manipulează armele de foc oferite spre vânzare.

    Din cercetările efectuate a mai rezultat că în realitate, așa-zisa investigație jurnalistică nu era fundamentată pe fapte și împrejurări reale, ci a fost creată din inițiativa jurnalistilor, prezentând ca veridice unele date și informații false. Astfel, a reieșit faptul că la începutul lunii iulie 2016, inculpatul Szanto Aurelian-Mihai, cetățean român rezident în Marea Britanie de mai mulți ani, a fost contactat telefonic de către un jurnalist britanic, pe care-l cunoscuse anterior, care i-a propus să lucreze ca translator  pentru postul de televiziune britanic. Respectivul jurnalist i-a spus că intenționează să realizeze un documentar despre traficanții de arme și i-a cerut să găsească persoane dispuse să prezinte arme de foc. Deși inculpatul Szanto Aurelian-Mihai a replicat că nu are posibilitatea de a prezenta arme militare, ci doar arme de vânătoare deținute legal de un prieten de-al său din România, respectivul jurnalist a fost de acord. În aceste condiții, inculpatul Szanto Aurelian-Mihai a luat legătura cu prietenul său, inculpatul Pántics Attila-Csaba, care a fost de acord cu solicitarea, urmând ca prezentarea armelor să o facă împreună cu vărul său, Pantics Levente.

    Jurnaliștii britanici i-au oferit inculpatului Szanto Aurelian-Mihai suma de 2000 de euro, pentru realizarea „investigației jurnalistice”, din care acesta a oprit 1000 euro, iar suma de 1000 euro urma să fie împărțită între inculpaţii Pántics Attila-Csaba și Pantics Levente. Pentru realizarea materialului jurnalistic, începând cu data de 29.07.2016, pe aeroportul din Târgu-Mureș au sosit cu o cursă aeriană mai mulți jurnaliști britanici, ce au fost preluați de către inculpatul Szanto Aurelian-Mihai cu un autoturism  închiriat special pentru această activitate. După ce au fost preluați, între jurnaliști și însoțitorii acestora s-au purtat discuții în legătură cu detaliile filmării, iar inculpatului Szanto Aurelian-Mihai  i s-a cerut ca persoanele care apăreau în calitate de „traficanți de arme” să poarte cagule. Totodată, acestuia i-au fost precizate întrebările și răspunsurile pe care ar fi trebuit să le dea așa-zișii traficanți, inclusiv preturile pentru unele tipuri de arme. Tot jurnaliștii au mai cerut ca filmarea să se realizeze într-o zonă izolată, împădurită și cu dealuri, autovehiculul cu care se deplasau contrabandiștii să nu aibă numere de înmatriculare, iar armele să fie acoperite cu o pătură. Întrucât jurnaliştii britanici au solicitat să fie prezentate arme militare marca AK, inculpatul Pántics Attila-Csaba i-a cerut unei alte persoane  să-i împrumute o armă marca UM SADU, cal.7,62X39, armă cu destinația ”colecție” pe care acesta o deținea legal.

    Deși arma era deținută în mod legal, acesta nu era abilitat, potrivit dispozițiilor legale (Legea 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor) să părăsească domiciliul său ori să o împrumute altor persoane.

    Odată îndeplinite cerințele jurnaliștilor britanici, în dimineaţa zilei de 31.07.2016, inculpatul Szanto Aurelian-Mihai s-a deplasat cu autovehiculul închiriat, la hotelul în care se aflau cazate patru persoane din echipa postului britanic de televiziune. Împreună cu aceștia, inculpatul s-a deplasat din direcția mun. Târgu Mureș către localitatea Jeica, jud. Mureș, unde s-au întâlnit cu inculpaţii  Pantics Atilla Csaba și Pantic Levente. Cei doi s-au deplasat cu autoturismul de teren marca Suzuki Samurai fiind urmaţi de către inculpatul Szanto Aurelian-Mihai care conducea autoturismul în care se aflau jurnaliștii britanici. La o distanță de aproximativ 2 km față de punctul de întâlnire, inculpatul Pantics Atilla Csaba a oprit autoturismul marca Suzuki Samurai și împreună cu inculpatul Pantics Levente au coborât, amândoi si-au pus cagulele pe cap (cagule găsite cu ocazia perchezițiilor domiciliare), însă unul din jurnalistii britanici i-au solicitat și inculpatului Szanto Aurelian-Mihai, în calitate de „intermediar al traficanților de arme”, să poarte cagulă. Neavând cagulă, cei din echipa de filmare i-au înmânat una, o șapcă și o geacă. Ulterior s-a procedat la realizarea materialului video propriu-zis, ocazie cu care au fost puse și întrebările la care erau pregătite și răspunsurile, cerându-li-se în mod expres să vorbească în limba română, chiar dacă limba maternă a inculpaţilor este limba maghiară.

    În acest context, toate datele și informațiile comunicate verbal și surprinse ca atare în materialul video al postului britanic de televiziune  ce au fost răspândite prin intermediul a numeroase alte posturi de televiziune și componente mass media, inclusiv în mediul virtual, cunoscând caracterul fals al acestora (si anume faptul că persoanele din video nu erau traficanți de arme, ci doar vânători, iar armele manipulate si prezentate de aceștia erau arme de vânătoare deținute legal) au pus în pericol securitatea națională.

    În același sens, cu rea-credință, cunoscând că armele de vânătoare pe care inculpații români (care aveau permise de port-armă pentru o parte dintre acestea, așa cum s-a prezentat mai sus), li le-au pus la dispoziție și pe care le-au filmat ca fiind arme de război, au prezentat publicului larg (reportajul fiind prezentat pe postul de televiziune britanic) un scenariu care, dacă ar fi fost adevărat, ar fi creat impresia că autoritățile statului român nu gestionează sau nu sunt interesate de a gestiona o așa-zisă problemă creată de vânzarea de arme pe teritoriul său, din motive de incompetență sau de corupție.

    Pe lângă modul de exprimare absolut inacceptabil și de neînțeles adoptat de către jurnalistul britanic și preluat de către angajatorul său, postul de televiziune, acțiunile grupului de ziariști britanici pe teritoriul României sunt de natură a afecta securitatea națională a statului român prin inducerea în eroare a autorităților europene, a populației largi din Europa și din România cu privire la posibilitatea autorităților de stat române de a gestiona contrabanda cu armament provenit din zone de conflict vecine statului român, de natură a aproviziona cu armament de război deosebit de periculos grupări teroriste din vestul Europei (deseori zguduit în ultimii ani de atentate teroriste) și din Orientul Mijlociu, aceste fapte, dacă ar fi reale, circumscriindu-se finanțării terorismului islamic de către statul român prin complicitatea lașă sau pasivă a autorităților acestora.

În lipsa unei intervenții rapide și eficiente a autorităților române, toate aceste aspecte ar fi rămas în memoria publică așa cum autorii acestora au dorit să le înfățișeze.

  În acest sens, se are în vedere noțiunea de securitate națională, astfel cum este definită din art. 1 din Legea 51/1991, acest act normativ fiind cel care asigură și stabilește cadrul general al tuturor faptelor circumscrise securității naționale a României. Informațiile false la care facem referire, așa cum s-a evidențiat și mai sus, au generat sentimentul de insecuritate în rândul populației, iar instituțiile și structurile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice au făcut eforturi considerabile, angrenând resurse umane și logistice consistente, tocmai pentru a identifica în cel mai scurt timp posibil persoanele ce apar în respectivul material video și a înlătura o potențială stare de pericol.

Prin intermediul unei comisii rogatorii internaționale, procurorii DIICOT-Structura Centrală vor proceda la citarea jurnaliştilor britanici, în vederea audierii acestora cu privire la aspectele prezentate mai sus, având ca temei dispozițiile procesual-penale și legea privind cooperarea judiciară internațională.

======

Jurnalistul britanic Stuart Ramsay riscă inculparea pentru “comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională”, care  se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani închisoare în Codul Penal românesc.

 

UPDATE 19,35: Procurorii DIICOT l-au reținut joi seara pe Attila Szabo Pantics, unul dintre “actorii”- traficanți care au jucat în reportajul Sky News despre presupusul trafic de arme din România. Ceilalți doi sunt încă în anchetă și riscă reținerea.

UPDATE 18.35 Procurorii DIICOT au dispus joi începerea urmăririi penale pe numele a trei dintre românii care apar în reportajul realizat de Sky News privind presupusul trafic de arme din România. DIICOT va cere comisie rogatorie internațională  prin autoritățile britanice pentru audierea membrilor echipei de filmare de la Sky News, care au făcut un reportaj fals despre traficanți de arme din România, spun sursele României Libere.

 Aurelian Mihai Szanto (cel care a jucat rolul de intermediar), Levente Pantics și Attilla Szaba Pantics (care au jucat rolul de traficanți de arme) sunt urmăriți penal pentru complicitate la infracțiunea de comunicare de informații false, constituirea de grup infracțional organizat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Szanto și verii Pantics au fost chemați joi la sediul DIICOT pentru audieri, unde li s-a adus la cunoștință că sunt urmăriți penal deoarece cu o zi înainte, tot la audieri, nu au dat informații complete. În plus, procurorii au obținute și alte informații pe care le-au omis cei trei la declarațiile de miercuri.

————————————–

 UPDATE Ora 16.00

Cei trei români riscă reținerea, iar jurnalistul britanic Stuart Ramsay- inculparea

În cadrul comisiei rogatorii internaționale pe care procurorii DIICOT o vor face pentru audierea membrilor echipei de firmare de la Sky News, care au realizat reportajul privind traficul de arme din România, se poate declanșa urmărirea penală a acestora, spun surse judiciare. Este vizat în principal realizatorul Stuart Ramsay.

Ramsay riscă inculparea pentru “comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională”, care  se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani închisoare în Codul Penal românesc.

Declarațiile incomplete ale românilor pot atrage reținerea acestora – surse

Joi, procurorii DIICOT au reluat audierile în dosarul presupusului trafic de arme prezentat de televiziunea britanică Sky News pentru completarea declarațiilor celor audiați marți și miercuri.

Aurelian Mihai Szanto, jurnalistul – intermediar cu falșii traficanți, precum și verii Levente și Szaba Attila Pantics, care au jucat rolul traficanților de arme cu cagule pe față, au intrat  la audieri joi dimineață și până la ora 16.00 nu părăsiseră sediul DIICOT.

 Pentru că miercuri nu au dat informații complete și pentru că ar fi apărut indicii noi, Szanto și verii Pantics riscă urmărirea penală și chiar REȚINEREA, spun surse judiciare.

Szanto este un jurnalist român care colaborează cu trusturi de presă din Marea Britanie; verii Levente și Szaba Atilla Pantics dețin legal arme de vânătoare și au fost recrutați de primul pentru a juca rolul traficanților de arme în reportajul echipei jurnalistului britanic Stuart Ramsay de la Sky News. În reportaj, unul dintre verii Pantics afirmă că ar vinde arme și teroriștilor, bani să iasă!

Pentru prestații, cei trei au primit 2.000 de euro de la jurnalistul britanic Stuart Ramsay.

Ce a susținut intermediarul român în fața DIICOT

Cel puțin, jurnalistul Aurelian Mihai Szanto ar fi dat informații incomplete anchetatorilor (minciună prin omisiune). El a susținut că nu a vorbit niciodată direct cu realizatorul Stuart Ramsay, dar din captura foto, realizată din înregistrările video ale camerelor instalate în fața hotelului în care echipa de la Sky News a fost cazată, s-ar observa că există dialoguri directe între cei doi.

Apoi, Aurelian Mihai Szanto, care a jucat rolul de intermediar, a declarat miercuri presei că a fost păcălit de jurnaliştii britanici, deoarece aceştia i-au spus că este vorba de un documentar şi că la final se va face o menţiune despre faptul că reportajul este o ficţiune. Procurorii ar avea informații în plus în legătură cu această susținere.

De asemenea, Szanto a susținut că ziariştii britanici i-au spus că filmarea trebuie să se desfăşoare într-un loc foarte retras, “ascuns de ochii lumii” și că în documentar se va preciza că locul întâlnirii pentru prezentarea armelor se află la graniţa cu Ucraina.

Intermediarul a mai recunoscut faptul că jurnaliştii britanici i-au cerut ca persoanele care apar în reportaj să fie cât mai “reale”, să fie mascate şi să poarte haine militare, costumele fiind puse la dispoziție de echipa de la Sky News. Mașina și armele de vânătoare din film erau deținute legal de către “actorii” români. Scăpare de “neprofesioniști”: pe unul dintre locurile mașinii era instalat un scaun pentru bebeluș! Mașina, armele au fost găsite de anchetatori. Miercuri s-au făcut și reconstituiri la fața locului, iar procurorii au ridicat înregistrările din fața hotelului în care a fost cazată echipa Sky News.

Ce susțin jurnalistul britanic și postul Sky News

In declarațiile făcute pe Twitter, Stuart Ramsay a susținut că în capturile foto ar fi numai membrii echipajului de la Sky News, însă în imagini a fost recunoscut și intermediarul român, Aurelian Mihai Szanto. Altfel spus, ar fi mințit. De asemenea, jurnalistul a negat că reportajul despre traficul de arme ar fi fost trucat.

Postul Tv Sky News a susținut că jurnalistul Stuart Ramsey a realizat un reportaj „solid”.

Ce a declarat șeful DIICOT

“Se confirmă ceea ce am preconizat, un scenariu care cred că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici”, a declarat presei procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

=======

În dosarul deschis în urma difuzării reportajului Sky News despre presupuşi traficanţi de arme din România, anchetatorii vor face cercetări privind infracţiuni contra securităţii naţionale, procurorii luând în calcul extinderea anchetei asupra jurnaliştilor britanici, au precizat surse judiciare.

Potrivit acestor surse, cercetările în această cauză se vor axa pe infracţiuni contra securităţii naţionale, respectiv comunicarea de informaţii false. Potrivit surselor citate, anchetatorii iau în calcul extinderea anchetei în ceea ce îi priveşte jurnaliştii britanici care au realizat materialul.

Trei dintre cele cinci persoane care au legătură cu realizarea materialului Sky News despre presupuşi traficanţi de arme din România au fost chemate, din nou, joi, la sediul DIICOT pentru continuarea cercetărilor, după ce miercuri seara audierile au fost întrerupte. Unul dintre cei audiaţi este Szanto Aurelian Mihai, cel care ar fi intermediat legătura jurnaliştilor cu persoanele care apar în înregistare. Aceştia nu au făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DIICOT, fiind însoţiţi de avocaţi.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri că, în cadrul anchetei, se confirmă existenţa unui scenariu în legătură cu materialul difuzat de Sky News. “Au fost identificate persoanele mascate şi alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate şi ridicate şi armele şi s-a descoperit autoturismul. Se confirmă ceea ce am preconizat, un scenariu care cred că a fost pus la cale de jurnaliştii britanici”, a precizat Daniel Horodniceanu.

Citeşte şi FOTO. Jurnalistul Sky News continuă atacurile pe Twitter: România, aici nu era vorba despre tine

Jurnalistul Sky News Stuart Ramsay, realizatorul reportajului despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din România, a publicat noi mesaje Twitter în care atacă România pentru publicarea de informaţii nepotrivite care să provoace o reacţie din partea sa, reiterând faptul că nimeni nu a fost plătit.

”România, încetează cu publicarea de mesaje nepotrivite, este ridicol. Este foarte plictisitor. Am răspuns la fiecare întrebare – arestezi bandele?”, scrie jurnalistul, în cel mai recent mesaj publicat pe Twitter.

”Nimeni nu a fost plătit. Armele sunt reale. Povestea este corectă. Sfârşit de discuţie. România, aici nu era vorba despre tine. Era vorba despre arme”, publica acesta anterior.

Ramsay a insistat de asemenea, asupra faptului că în imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazaţi jurnaliştii Sky News apare doar echipa publicaţiei, nimeni altcineva, contrazicând informaţii potrivit cărora că în imagini ar putea fi văzuţi echipa de filmare şi intermediarul de origine română.

”Pentru a clarifica -în imaginea de la hotel apare echipa Sky News. Nimeni altcineva. Este televiziune. Este o echipă de producţie”.

”Heheheh, este adevărat. Pur şi simplu nu vă place! AK-urile şi puştile cu lunetă sunt – err – militare, de vânzare. Succes”, a mai scris Ramsay pe Twitter.

Surse judiciare au declarat că legătura dintre jurnaliştii britanici şi cei care apar în filmarea Sky News ar fi fost intermediată de Szanto Aurelian Mihai, un freelancer român în vârstă de 40 de ani care s-ar fi stabilit în Marea Britanie în urmă cu şapte ani. Aceleaşi surse precizează că totul ar fi fost un scenariu pus la cale de jurnaliştii britanici, românii care apar în imagini fiind plătiţi şi instruiţi în legătură cu replicile pe care să le spună. De asemenea, acestora li s-ar fi cerut să poarte haine de tip militar. Suspiciunile procurorilor ar fi fost confirmate de intermediar la audieri. Szanto Aurelian a declarat că a fost păcălit şi că i s-ar fi spus că este vorba despre un reportaj cu personaje fictive, informaţii ce ar fi urmat să fie anunţe la difuzarea materialului.

“Mi-au declarat : nu vă faceţi griji, la momentul difuzării va apărea la sfârşit, pe display, că toate personajele din acest documentar sunt fictive şi sunt doar cu caracter informativ. Aşa mi s-a comunicat. Ei mi-au cerut să le prezint arme de război. Comunicarea mea către ei a fost nu, nu pot să vă ofer arme de război. Ei m-au asigurat că este un documentar care va apărea în luna decembrie. Nu va fi o ştire, nu va fi ceva pus pe sticlă care să defăimeze imaginea României. S-au negociat la mii de euro, dar nu foarte multe”, a susținut Szanto în fața presei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă