16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE.Fabrica de la încălțăminte de la Jilava arde mocnit. Apa nu ajunge...

UPDATE.Fabrica de la încălțăminte de la Jilava arde mocnit. Apa nu ajunge în centrul halei. Parchetul Militar continuă ancheta

Incendiul de la fabrila Jilava nu a fost încă stins. Focul a ars toată noaptea. Pompierii sunt încă la fața locului și încearcă să țină flăcările de control. Parchetul Militar a deschis dosar în cazul acestei tragedii. Procurorii cercetează uciderea din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Agenția Națională de Protecție a mediului verifică gradul de poluare.

UPDATE. Garda de Mediu transmite că fumul produs de incendiul de la fabria de încălțăminte din Jilava se îndreaptă spre localitate, însă oamenii nu sunt în pericol deoarece nu este depăşit nivelul de poluare al aerului.

„Nu s-au constatat depăşiri ale nivelului de poluare a aerului. Fumul se îndreaptă spre localitate, dar populaţia nu este în pericol. Populaţie este sfătuită să nu se expună prea mult aerului. În urmă analizelor se va stabili exact ce substanţe au fost emanate în urma incendiului”, a spus Brânduşa Orăşanu de la Garda de Mediu.

UPDATE. “Focul arde mocnit în interiorul halei, unde nu ajunge jetul de apă. Ard materii prime pentru producerea încălţămintei, dar şi produsul finit. Apă avem, găsim, dar nu ajunge unde trebuie, pe centrul halei”, a explicat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU.

Citește și: FOTO+VIDEO. Pompier MORT în incendiul de la Jilava. Procurorii militari anchetează cazul

Peste o 150 de pompieri au acționat, luni, la fabrica de încălțăminte din Jilava care aparține unor cetățeni italieni. Timp de șase ore pompierii au reușit doar să izoleze incendiul. Noaptea trecută, la locul incendiului au rămas opt autospeciale de stingere.

 În timpul intervenţiei un pompier a fost surprins de o placă de beton care s-a prăbuşit peste acesta, cauzându-i decesul. Răzvan Dumitru Luchian,  a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Petre Tobă.

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti coordonată de doi procurori militari.

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă