15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAncheta în cazul morții profesoarei din Brașov continuă. Procurorii au cerut testul...

Ancheta în cazul morții profesoarei din Brașov continuă. Procurorii au cerut testul ADN

 Procurorii Parchetului de pe Lângă tribunalul Sibiu aşteaptă rezultatul analizei ADN a unor fire de păr ce presupun că aparţin criminalului profesoarei din Brașov găsită moartă pe Transfăgărășan și aflate pe gâtul femeii.

Întrebat dacă s-a cerut să fie adusă în România din Italia maşina cu care se presupune că a fost transportată profesoara decedată din judeţul Braşov în judeţul Sibiu, procurorul Veştemean a precizat: “Nu. E posibil să nu mai trebuiască că mergem pe proba ADN, care e mai clară şi mai sigură, în sensul că s-au recoltat fire de păr de pe gâtul femeii”, Procurorii au indicii că aceste fire de păr aparţin criminalului, care a transportat cadavrul victimei, conform Agerpres

Nepotul profesoarei găsită moartă pe Transfăgărăşan, acuzat că a omorât-o ca să-i ia averea, nu şi-a recunoscut fapta. 

“La instanţă nu a mai zis nimica, dar în principiu nu a recunoscut”, a mai spus procurorul Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

Nepotul profesoarei din Braşov, găsită moartă pe Transfăgărăşan, rămâne în arest după ce Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins, luni, contestaţia depusă de acesta împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu care a decis, săptămâna trecută, această măsură preventivă pentru Eduard Mircea Borzos, acuzat de omor. 

Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru AGERPRES, că instanţa a respins contestaţia bărbatului, astfel că acesta rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind una definitivă. 

Bărbatul nu a declarat nimic presei la ieşirea din sala de judecată. 

Eduard Mircea Borzos a fost ridicat de procurori, în noaptea de miercuri spre joi, de pe Aeroportul Otopeni, când s-a întors din Italia, unde plecase, se pare, a doua zi după crimă. 

În data de 9 mai, Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu a fost sesizat telefonic cu privire la faptul că la circa zece kilometri de localitatea Cârţişoara, spre cabana Bâlea, pe DN7C, la circa 15 metri de partea carosabilă, se află un cadavru de sex feminin, aşezat pe sol, mascat de vegetaţia existentă. Moartea femeii a fost violentă şi a fost cauzată de asfixia mecanică prin strangulare. 

Din declaraţiile martorilor audiaţi, a rezultat că între victimă şi nepotul său exista o stare conflictuală mai veche, acesta din urmă adresând femeii ameninţări repetate cu suprimarea vieţii. 

Raportat la probele administrate, s-a apreciat că ‘sunt indicii temeinice care duc la bănuiala rezonabilă că fapta a fost săvârşită de B.M.E., nepotul victimei’, au susţinut anchetatorii. Practic, nepotul femeii decedate a fost localizat la locul unde a fost găsit cadavrul, cu ajutorul telefonului mobil. În plus, există imagini surprinse de camerele de pe DN1, în care apare maşina acestui nepot, în timp ce merge din judeţul Braşov spre judeţul Sibiu.

 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă