15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă în Mehedinţi după ce două eleve au căzut în WC-ul din...

Anchetă în Mehedinţi după ce două eleve au căzut în WC-ul din curtea şcolii

O anchetă a fost declanşată la Şcoala cu clasele I-IV din comuna mehedinţeană Poroina Mare, după ce două eleve au căzut, vineri la prânz, în WC-ul din curtea unităţii şcolare, aflat într-un stadiu avansat de degradare, potrivit Mediafax.

Incidentul s-a petrecut vineri, în jurul prânzului, când cele două eleve în vârstă de zece ani, ambele în clasa a IV-a, au mers împreună la toaleta din curtea şcolii.

Potrivit părinţilor uneia dintre eleve, cele două fete au căzut în WC după ce placa pe care stăteau s-a prăbuşit.

"S-a dus la toaletă cu o colegă. În timp ce erau acolo, s-a rupt placa cu ele, au căzut, s-au dus mai încolo şi zidurile care despărţeau toaletele au căzut lângă ele. Dacă nu plecau de acolo, probabil că erau în capul lor. Incompetenţă la locul de muncă, mai mult de atât nu pot să spun nimic", a declarat Claudia Tudorică, mama uneia dintre cele două fete.

Una dintre eleve a reuşit să iasă singură şi a mers să ceară ajutor învăţătoarei şi îngrijitorului şcolii, acesta din urmă reuşind să o salveze şi pe ce-a de-a doua fată.

Angajatul şcolii a mai povestit că toaleta şcolii este foarte veche, are pereţii decojiţi şi scândurile putrede.

"Cea de-a doua fată era până la brâu, deasupra de buric era, de-abia am scos-o, m-am pierdut şi eu. Atât striga: «Ajutor, ajutor!». A avut noroc că a fost cea de-a doua fată şi m-a anunţat şi am venit. Este demult (n.r. – WC-ul), şi eu am făcut tot aici şcoala şi este de pe timpul lui răposatul, cum se spune, e veche.”, a declarat Emil Paleacu, angajatul Şcolii primare din Poroina Mare.

Părinţii elevelor au sesizat Poliţia despre acest incident şi au încercat să ia legătura cu primarul comunei.

“M-a sunat educatoarea şcolii că fata a căzut în WC cu încă o colegă. L-am sunat pe domnul primar, pe telefonul domnului vice, că nu aveam numărul domnului primar: « Domnul primar, ce s-a întâmplat acolo? Că rezolvăm, că nu ştiu ce!» Păi cum să rezolvăm? M-a dat dracului şi mi-a închis telefonul. Şi asta este totul", a declarat tatăl uneia dintre fete.

Primarul comunei Poroina Mare nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere cu privire la incidentul de la şcoală, vineri după-amiază, nici acesta, şi nici un alt reprezentant al administraţiei locale nefiind găsiţi la Primărie, potrivit Mediafax.

"Am fost sesizaţi cu privire la faptul că la Şcoala cu clasele I-IV din localitatea Poroina Mare s-a produs un incident. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Vânju Mare care a făcut cercetări prin care să stabilească împrejurările şi cauzele producerii acestui incident”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Roxana Theodorescu.

În urma anchetei desfăşurate de către poliţişti sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, în cauză s-a întocmit un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, acesta vizând conducerea şcolii.

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...
Ultima oră
Pe aceeași temă