4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă internă la Jandarmeria Sibiu, după incidentul cu fotografierea casei lui Iohannis

Anchetă internă la Jandarmeria Sibiu, după incidentul cu fotografierea casei lui Iohannis

Cinci jandarmi vor fi cercetaţi de o comisie internă, după ce, marţi seara, au dus doi turişti la sediul Poliţiei Sibiu, pentru că ei au fotografiat casa preşedintelui Klaus Iohannis, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu, Alexandru Costea, a precizat că s-a demarat o cercetare internă la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu.

Două persoane au ajuns, marţi seara, sediul Poliţiei Sibiu, de un echipaj al Jandarmeriei, după ce au fotografiat casa din Sibiu a preşedintelui Klaus Iohannis. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că ei nu reprezintă niciun pericol. 

“Noi nu am făcut altceva decât să interogăm bazele de date, pentru a face o verificare suplimentară, cu privire la identitatea lor. Având în vedere că nu s-a constat nimic, oamenii au fost liberi să plece”, a mai spus comisarul Luciana Lazăr.

Jandarmeria Sibiu susţine că nu este ilegal să faci fotografii casei preşedintelui Iohannis, de pe domeniul public. Totuşi, dacă cei de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), care asigură protecţia imobilului, amplasat pe strada Bâlea din Sibiu, relativ aproape de zona centrală a oraşului, solicită jandarmilor să facă verificări, aceştia sunt obligaţi să ia măsuri. 

Citeşte şi:  Două persoane, duse la Poliţia din Sibiu, după ce au fotografiat casa preşedintelui Klaus Iohannis

Jandarmii au verificat ientitatea turiştilor la solicitarea SPP.

“Există persoane care au manifestat un interes aparte pentru un obiectiv care este păzit. Sunt măsuri de ordine fiind vorba de reşedinţa unui preşedinte. Jandarmii au stabilit identitatea celor două persoane, însă trebuiau să mai chestioneze şi nişte baze de date, să verifice dacă acel om chiar e poliţist sau nu, pentru că oricine poate pretinde că e poliţist. Identitatea unuia dintre ei figura că este poliţist în Republica Moldova. Ei (cei doi n.r.) au susţinut că nu doreau să facă poze casei preşedintelui, ci doar să se fotografieze pe ei. (…) A fost o neînţelegere. Imobilul beneficiază de măsuri de protecţie suplimentară”, a explicat Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu. 

Potrivit reprezentantului, nu este prima dată când jandarmii verifică persoane care, din diverse motive, staţionează prea mult în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis şi chiar a fost aplicată o amendă unui tânăr care nu a fost cooperant cu forţele de ordine.

 

 

 

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă