12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAnchetă internă la Spitalul Județean Târgoviște, după ce un tânăr a murit...

Anchetă internă la Spitalul Județean Târgoviște, după ce un tânăr a murit de gripă porcină

O anchetă internă a fost demarată la Spitalul Județean Târgoviște, după ce un tânăr de 27 de ani a murit, în noaptea de marți spre miercuri, din cauza gripei AH1N1, cunoscută sub denumirea de gripă porcină, informează Agerpres.

„Este o anchetă medicală foarte amplă în cadrul spitalului, concluziile le vom prezenta într-un raport detaliat. S-a confirmat astăzi (miercuri, n.r.), au sosit rezultatele, din nefericire a fost vorba despre gripa de tip AH1N1. Rudele pacientului nu au dorit autopsie şi nu au solicitat alte date sau alte detalii (…). Ancheta vizează tot, de când a venit în spital, modul în care a fost tratat, în ce a constat actul medical, pe minute”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Firoiu. 

Rudele tânărului au declarat că nu înţeleg cum medicii nu au reuşit să îl trateze şi să îl salveze. 

„La spital, domnul manager mi-a comunicat că dumnealor (rudele tînărului decedat, n.r.) nu au dorit autopsie, au înţeles despre ce este vorba, vă daţi seama prin ce dramă şi ce tragedie trec şi cât sunt de îndureraţi. Au spus că au înţeles despre ce este vorba, nu au făcut alte comentarii şi nu au făcut alte demersuri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Firoiu. 

Tânărul s-a prezentat joi la spital cu simptome de gripă, iar medicii spun că au făcut tot ce se putea face. 

„Pe acest diagnostic (gripă, n.r.) s-a mers de la bun început şi a primit tratamentele necesare conform protocoalelor. Cu siguranţă s-a încercat totul!”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Firoiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă