18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă într-un liceu din Craiova. O profesoară le-a vorbit elevilor despre ”plăcerile...

Anchetă într-un liceu din Craiova. O profesoară le-a vorbit elevilor despre ”plăcerile carnale”

Comisia Inspectoratului Şcolar a demarat o anchetă într-un liceu din Craiova, după ce o profesoară de engleză de la Colegiul Naţional "Carol I", din Craiova fost acuzată de părinţii unor elevi din clasa a XI-a că foloseşte un limbaj indecent în timpul orelor şi că de multe ori conversaţiile cu elevii au conotaţii sexuale, transmite Mediafax.

Citește și: Păcatele pe care le mai are de spălat Biserica pentru ora de religie

"Odată, a scos o fetiţă la tablă şi a pus-o să «dezvolte» în engleză «plăcerile carnale», iar fata a zis că nu ştie şi apoi profesoara i-a spus că nu e nicio problemă, că le explică ea", a povestit mama unei eleve, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

"Vorbeşte despre sex la şcoală cu fetele, să îşi înceapă viaţa sexuală mai repede, să nu aştepte până atunci când se vor căsători – asta vorbea cu fete minore. Am luat atitudine şi am cerut şcolii să nu se mai prezinte copiii noştri la ora de engleză până când această doamnă nu va fi schimbată", a mai declarat femeia.

În plus, părinţii susţin că profesoara Carmen Miulescu le-ar fi interzis mai multor elevi să participe la simularea examenului pentru testul Cambridge.

Părinţii a cel puţin şapte dintre cei 19 elevi din clasa a XI-a care urmează ora de engleză la profesoara Carmen Miulescu au semnat o cerere şi au depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean o plângere în care au reclamat aceste lucruri.

"La Inspectorat a fost depusă o sesizare din partea unui grup de părinţi care vizează un comportament neadecvat al unui cadru didactic de la Colegiul Naţional "Carol I", la sediul acestei unităţi, iar conducerea inspectoratului a decis să facă o anchetă", a declarat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

Potrivit sursei citate, o comisie de inspectori a verificat cele reclamate, având discuţii atât cu conducerea unităţii de învăţământ, cât şi cu părinţii elevilor de la clasa respectivă.

"Zilele următoare se va înainta un raport cu cele constatate, după care conducerea şcolii va decide în conformitate cu prevederile legale. Rămâne, deci, la latitudinea şcolii dacă va declanşa sau nu procedura de cercetare disciplinară", a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

După ce comisia din cadrul ISJ Dolj a făcut ancheta la CN "Carol I", conducerea şcolii a făcut o şedinţă cu părinţii, în cadrul căreia aceştia şi-au spus din nou nemulţumirile faţă de profesoara de engleză.

“Elevii au spus părinţilor că se simţeau chiar şi ameninţaţi, pentru că doamna profesor le-ar fi condiţionat participarea la o simulare de examen cu note", a declarat Luminiţa Thorwachter, directorul Colegiulului Naţional "Carol I" Craiova.

Profesoara Carmen Miulescu nu a vrut să stea de vorbă cu ziariştii care i-au solicitat un punct de vedere în acest caz, colegii profesoarei spunând că în faţa lor aceasta nu a recunoscut nicio acuzaţie.

"Va fi o anchetă condusă de o comisie de disciplină, propusă în Consiliul de Administraţie de către membrii Consiliului, înturcât nu directorul decide. În funcţie de concluzii, membrii Consiliului de Administraţie vor lua măsurile care se impun. Verificăm deci dacă aceste lucruri sunt adevărate. Noi nu am reuşit să vorbim cu doamna profesor, dânsa nu a recunoscut ce i se aduce la cunoştiinţă” a mai spus directorul unităţii de învăţământ.

Până la rezolvarea plângerii, părinţii au spus că nu îi vor mai lăsa pe copiii lor să participe la orele de engleză ale profesoarei Carmen Miulescu.

Cele mai citite

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă