13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Arestul Central, după ce Adrian Sârbu a fost scos din...

Anchetă la Arestul Central, după ce Adrian Sârbu a fost scos din arest fără cătușe

Corpul de Control al Poliției a demarat, miercuri, o anchetă la Arestul Poliției Centrale, după ce omul de afaceri Adrian Sârbu a fost scos din arest fără cătușe, informează B1 Tv.

Citește și: UPDATE: ICCJ a decis: Adrian Sârbu rămâne în AREST

Omul de afaceri a ieșit din Arestul Poliției Central în zilele de 14 și 18 aprilie pentru a se prezenta la o clinică stomatologică privată, unde avea nevoie să continue niște lucrări dentare începute înainte de a fi arestat preventiv. 

Omul de afaceri a fost surprins plimbându-se pe o stradă din București. El a ieșit din mașina Poliției fără cătușe, deși, în mod normal, ar trebui să fie însoțit de polițiști și încătușat.

În acest caz va fi audiat și medicul stomatolog la care acesta s-a prezentat, pentru a se stabili dacă în cazul lui Sârbu nu ar fi putut fi făcută o programare și în altă zi. 

De asemenea, vor fi audiați și toți polițiștii care care lucrau în zilele în care Sârbu a fost scos din arest. În funcție de rezultatele anchetei, vor fi stabilite și sancțiunile care vor fi impuse în acest caz, dacă se vor constata abateri grave, fiind posible chiar concedieri din Poliție. 

Adrian Sârbu se află în arest preventiv pentru instigare la evaziune fiscală și spălare de bani.

Citește și: UPDATE. Adrian Sârbu, ARESTAT preventiv, pentru spălare de bani și instigare la evaziune

Procurorii arată că Sârbu ar fi pus la cale un mecanism complex de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor către stat.

Adrian Sârbu a încercat să dea vina pe angajați, în infracțiunile de evaziune fiscală de care este acuzat, au motivat judecătorii Curții de Apel București în arestarea sa. El a afirmat că dosarul MEDIAFAX are ca scop distrugerea instituţiilor media pe care le-a construit în ultimii 25 de ani.

Citește și: Adrian Sârbu aruncă bomba: Dosarul Mediafax este fabricat la comanda lui Ponta – Ghiţă

“Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pecare le-am menţinut independente politic. Scenariul pe care îl execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreşte punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul”, a declarat omul de afaceri.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă