21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Spitalul din Curtea de Argeș, după moartea unui copil

Anchetă la Spitalul din Curtea de Argeș, după moartea unui copil

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş s-a autosesizat şi a deschis o anchetă, iar Colegiul Medicilor va face, deasemenea, verificări în cazul copilului de opt ani, diagnosticat cu enterocolită, care a murit la spitalul din Curtea deArgeş, la o zi de la internare, relatează Mediafax

Băiatul în vârstă de opt ani din judeţul Argeş, internat vineri la Spitalul Municipal Curtea deArgeş cu diagnosticul “enterocolită” şi mort la mai puţin de 24 de ore de la internare suferea de insuficienţă cardio-respiratorie, pneumonie şi miocardită, arată rezultatele necropsiei.

Medicii legişti care au făcut necropsia în cazul copilului de opt ani care a murit, sâmbătă după-amiază, în Spitalul Municipal Curtea de Argeş au stabilit că băiatul avea insuficienţă cardio-respiratorie, miocardită şi pneumonie, a declarat directoarea spitalului, medicul Ionela Dăneţ.

Întrebată dacă băiatul fusese diagnosticat în spital cu vreuna dintre aceste boli, directoarea unităţii sanitare dinCurtea de Argeş a răspuns negativ.

Totodată, întrebată dacă în acest context consideră că vinovaţi sunt medicii care l-au diagnosticat şi tratat, directoarea unităţii sanitare a explicat că simptomele prezentate de copil erau cele ale gastro-enterocolitei.

“Copilul avea şi o gastro-enterocolită, avusese acasă scaune diareice, febră şi vărsături, aceasta era patologia. Probabil că această patologie pulmonară pe care au găsit-o este dată de un virus care probabil a fost şi în scaun. Nu ştiu exact ce a fost, dar a afectat mai multe organe în acelaşi timp, pentru că a avut şi scaune diareice, deci era şi componenta digestivă, dar probabil aceasta din urmă, dominantă în ultimele zile, a făcut ca cei doi medici de la pediatrie să se axeze pe acest diagnostic şi să facă tratament pentru asta”, a spus directoarea spitalului din Curteade Argeş.

Cei doi medici pediatri care l-au tratat pe copil profesează în continuare în spital, a precizat Ionela Dăneţ.

“Urmează să se facă ancheta pe linie disciplinară atât la noi, cât şi colegiul Medicilor. Nu pot eu să le ridic dreptulde a profesa. În urma anchetelor care se vor face şi rezultatele vor duce la o concluzie”, a spus Dăneţ.

Aceasta a spus că regretă ceea ce s-a întâmplat şi că îi vine greu să-şi explice ce anume s-a întâmplat.

“Din câte îi cunosc pe amândoi medicii care sunt foarte buni profesionişti, nu înţeleg de ce nu şi-au dat seama desimptomatologia pulmonară. Probabil predominantă a fost simptomatologia digestivă”, a spus directoareaspitalului.

Copilul de opt ani diagnosticat cu enterocolită a murit la spitalul din Curtea de Argeş, la o zi de la internare, iar familia acestuia a depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale pe care le acuză de omor dinculpă, neglijenţă în serviciu şi rele tratamente.

Tatăl copilului spunea că, vineri, a ajuns cu fiul său la Camera de primiri urgenţe a spitalului din Curtea de Argeş, băiatul având stări de vomă şi diaree. Medicii de la Urgenţă au întrebat despre istoricul medical al copilului, apoi l-au trimis la secţia de chirurgie, unde un medic specialist a constatat că nu are apendicită, după care au decis internarea copilului la secţia de pediatrie.

Bărbatul a mai afirmat că a doua zi, când şi-a sunat soţia care rămăsese internată în spital cu copilul, aceasta i-a spus că starea băiatului s-a agravat, iar când a ajuns la spital ca să-şi viziteze fiul, bărbatul a fost trimis cu o reţetă să cumpere medicamente antispastice şi antidiareice pentru cel mic.

Între timp, extremităţile corpului băiatului au început să se învineţească, iar mama acestuia a cerut ca băiatul să fie transferat fie la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, fie la o unitate medicală din Bucureşti, iar, potrivit părinţilor, mediciide la Curtea de Argeş au refuzat acest lucru.

Sâmbătă după-amiază, la mai puţin de 24 de ore de la internare, copilul a murit.

Directorul Spitalului Municipal Curtea de Argeş, Ionela Dăneţ, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că băiatul a fost internat în 17 aprilie, la ora 21.13, cu simptomele unei gastro-enterocolite acute şi cu deshidratare, iar medicii i-au instituit tratamentul cu antibiotice şi l-au hidratat cu perfuzii, evoluţia stării de sănătate fiind, în primă fază, favorabilă.

Conform directorului unităţii sanitare, a doua zi de la internare, în jurul orei 17.00, starea de sănătate a copilului ”s-a înrăutăţit brusc”, el a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora 18.15 a fost declarat decesul, medicii neputând face nimic pentru a-l salva pe copil.

”Nimeni nu-şi explică schimbarea bruscă a stării generale”, afirma medicul Ionela Dăneţ.

Aceasta preciza că spitalul nu a primit nicio sesizare din partea părinţilor, însă a fost deschisă o anchetă internă.

Întrebată dacă părinţii au solicitat transferul şi de ce copilul nu a fost trimis la alt spital, directoarea spitalului din Curtea de Argeş a explicat că medicul nu a putut solicita transferul la alt spital din cauza gravităţii stării de sănătate a băiatului.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă