7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă la spitalul din Huşi, după ce o bolnavă psihic a fugit...

Anchetă la spitalul din Huşi, după ce o bolnavă psihic a fugit din spital

Conducerea Spitalului Huşi a declanşat, miercuri, o anchetă internă după ce o pacientă cu afecţiuni psihice a fugit din salonul unde trebuia să se afle sub supravegherea unei asistente, relatează Mediafax.

Femeia de 79 de ani a fost găsită la câţiva kilometri de oraş, după ce Poliţia a început căutările.

Bătrâna din localitatea Buneşti, a reuşit să părăsească unitatea medicală, marţi după-amiază, după ce a profitat de o clipă de neatenţie a cadrelor medicale, strecurându-se pe lângă un bolnav în momentul în care s-a descuiat uşa salonului de la Secţia de Psihiatrie, potrivit reprezentanţilor Spitalului Municipal Huşi. 

Diagnosticată de medici cu “demenţă senilă”, femeia, care primise internare de zi, a plecat din spital fără să-şi mai aştepte fiul, care spusese cadrelor medicale că merge până în oraş să cumpere de mâncare.

Dispariţia bătrânei a fost constatată de către fiul său după aproximativ o oră, atunci când bărbatul a revenit în spital ca să-şi ia mama acasă. Speriat, acesta a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat dispariţia mamei sale, poliţiştii începând acţiunile specifice de căutare a bătrânei.

“În urma cercetărilor, s-a stabilit că femeia, după ce a plecat din spital, a mers în autogara din municipiul Huşi, de unde apoi a decis să se ducă pe jos acasă întrucât cursa spre localitatea sa de domiciliu era peste câteva ore. În drum spre casă, la câţiva kilometri de Huşi, bătrâna a fost preluată de o maşină condusă de o consăteacă din Buneşti, care o cunoştea pe femeie. În momentul în care a ajuns la domiciliu, soţul celei date dispărută a anunţat Poliţia că femeia a fost găsită”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Conducerea Spitalului Municipal Huşi, care a declanşat o anchetă internă în acest caz, susţine că vinovată de această situaţie este asistenta care trebuia să o supravegheze pe bătrână, recunoscând, totodată, că se putea întâmpla o dramă.

“Am luat note informative de la personalul medical şi, din primele analize, s-a constatat că este vorba despre o clipă de neatenţie a asistentei care o avea în grijă pe pacientă. Chiar dacă bătrâna avea internare de zi şi, după consultul medical de specialitate, primise şi fişa de externare, nu trebuia să plece din unitatea medicală până când nu venea un aparţinător să o preia. Bine că femeia nu a păţit nimic, căci putea să se întâmple o dramă”, a precizat managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

După incidentul cu mama sa, fiul bătrânei a spus că nu va lăsa lucrurile aşa şi că va da în judecată spitalul din Huşi pentru neglijenţa personalului medical.

 

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă