15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAnchetă la Spitalul Făgăraș după moartea unei fetițe de trei ani

Anchetă la Spitalul Făgăraș după moartea unei fetițe de trei ani

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a deschis o anchetă la Spitalul Făgăraş după ce o fetiţă de trei ani, diagnosticată cu meningită virală, a fost consultată, i s-a făcut o injecție și a fost trimisă acasă, fără a fi internată, iar după câteva ore a intrat în stop cardio-respirator și a murit, informează Mediafax.

Directorul executiv al DSP Braşov, dr. Magda Coman, a declarat, luni, că a fost deschisă o anchetă la Spitalul Municipal ”Dr. Aurel Tulbure“ din Făgăraş, după ce o fetiţă de trei ani, care era diagnosticată cu meningită virală, a murit săptămâna trecută.

”Deocamdată ancheta este în curs de desfăşurare. Urmează ca mâine (marţi-n.r.) să am o întâlnire cu cei de la spitalul din Făgăraş şi vă voi putea da mai multe amănunte. Din primele verificări, nu ar fi vorba despre o culpă medicală, dar nu pot spune nimic cu certitudine“, a spus reprezentantul DSP Braşov.

În cursul săptămânii trecute, fetiţa, Diana Maria R., în vârstă de un an, a fost dusă de tatăl ei la Urgența Spitalului Făgăraş, deoarece respira greu şi avea febră. Ea a fost consultată de medicul de gardă şi a fost diagnosticată iniţial cu ”rinofaringită acută“.

Fetiței i-a fost făcută o injecţie cu sedativ şi i s-a prescris o reţetă împotriva răcelii. Medicul nu a considerat necesară internarea, prin urmare a trimis-o acasă, iar după câteva ore părinţii s-au întors la spital cu fetiţa, care intrase în stop-cardiorespirator.

”A ajuns în stop cardio-respirator şi a fost diagnosticată cu meningită virală, care a avut o evoluţie fulminantă, cu deces“, a mai spus directorul executiv al DSP Braşov, precizând că manevrele de resuscitare în cazul fetiței au fost fără rezultat.

 DSP Braşov a dispus luarea măsurii preventive de dezinfecţie la grădiniţa unde era înscrisă Diana Maria, deoarece meningita virală se poate transmite prin aer.

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă