20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialANCHETĂ penală în Ploieşti, după ce o pacientă a fost scăpată de...

ANCHETĂ penală în Ploieşti, după ce o pacientă a fost scăpată de pe targă şi a murit după 48 de ore

Poliţiştii din Prahova au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru ucidere din culpă după ce o bătrână internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost scăpată de pe targă, în timp ce era transportată de către personalul spitalului, iar la 48 de ore de la incident femeia a murit, informează Mediafax. 

Pacienta, internată în 23 septembrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a fost scăpată de pe o targă cărată de doi brancardieri, iar după incident a murit. Spitalul a sesizat Poliţia, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Alexandru Ursu.

Acesta a precizat că cercetarea se face in rem şi că nu există niciun suspect până în prezent, iar familia pacientei nu a depus nicio reclamaţie în urma morţii femeii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a declarat că pacienta moartă este o femeie în vârstă de aproape 80 de ani, care a căzut de pe o targă în timp ce era transportată către camera unde se află computerul tomograf.

Conform sursei citate, în momentul incidentului, bătrâna era însoţită de doi brancardieri, dar şi de membri ai familiei sale.

“Ulterior incidentului, pacientei i s-a făcut CT-ul, a fost supusă şi unui examen de specialitate la neurochirurgie, iar la 48 de ore a decedat”, a spus medicul Andrei Ilinca.

Atât reprezentanţii spitalului, cât şi cel al Poliţiei au declarat că necropsia a arătat că nu există legătură de cauzalitate între decesul femeii şi lovitura provocată în momentul în care a fost scăpată de pe targă, pacienta murind din cauza altor afecţiuni medicale.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă