21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAngajat al DIICOT Botoșani, reținut. De ce a ajuns pe mâna colegilor...

Angajat al DIICOT Botoșani, reținut. De ce a ajuns pe mâna colegilor săi

Daniel Constantin Bogoș, grefier în cadrul DIICOT Botoșani, a fost reținut, marți, pentru 24 de ore, pentru prijinire a unui grup infracţional organizat, favorizarea făptuitorului, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Potrivit DIICOT Suceava, ”în cauză există suspiciunea rezonabilă  că  începând cu anul 2011 inculpatul BOGOŞ DANIEL CONSTANTIN, angajat în funcţia de grefier în cadrul D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Botoşani, a sprijinit  activitatea unor grupuri infracţionale organizate specializate în contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară ce acţionează pe raza municipiului şi judeţului Botoşani şi care au făcut obiectul cercetărilor într-un număr de 4 dosare penale înregistrate la D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Botoşani”.

 Cu alte cuvinte, începând cu anul 2011, cu intenţie directă, Daniel Constantin Bogoș ”a divulgat fără drept unor membri ai grupărilor infracţionale organizate, informaţii secrete de serviciu şi/sau care nu sunt destinate publicităţii, pe care le-a cunoscut datorită atribuţiilor de serviciu, în speţă date cu caracter ”SECRET DE SERVICIU” şi/sau date confidenţiale din cadrul unor dosare penale, cu scopul de a afecta interesele legate de buna desfăşurare a urmăririi penale”.

A falsificat semnătura șefului

Anchetatorii mai arată că în cursul anului 2012, cu intenţie  directă, pentru obţinerea unor credite de consum, în calitate de angajat al DIICOT. – B.T. Botoşani, Daniel Constantin Bogoș a întocmit în fals o adeverinţă de venit prin contrafacerea semnăturii şefului şi a managerului economic din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, document care a produs consecinţe juridice,  fiind folosit ulterior la o bancă de pe raza municipiului Botoşani.

 Acţiunea a fost efectuată împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Biroul de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

 

Cele mai citite

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă