12.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialAngajații aeroportului din Cluj au fost audiați de procurori

Angajații aeroportului din Cluj au fost audiați de procurori

Mai mulţi angajaţi ai Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj, precum și reprezentanți ai ROMATSA şi ai companiei Blue Air au fost audiaţi de procurorii Parchetului Curții de Apel Cluj, informează Mediafax.

Audierile sunt legate de incidentul din 7 ianuarie, când un avion a ieşit de pe pistă la aterizare.

Surse judiciare au declarat, luni, că au fost audiate inclusiv persoane din conducerea aeroportului clujean.

”Vineri şi luni au fost audiaţi de procurorii Parchetului Curții de Apel Cluj mai mulţi angajaţi ai Aeroportului Internaţional «Avram Iancu», inclusiv din conducere, dar şi personal operaţional. De asemenea, au fost audiaţi şi reprezentanţi ai ROMATSA şi ai companiei Blue Air. Este un dosar deschis in rem, nu împotriva vreunei persoane anume. Cercetarea Parchetului are loc în paralel cu cea declanşată de CIAS în cadrul căreia au avut loc, la fel, audieri”, au spus sursele citate.

Un avion al companiei Blue Air, la bordul căruia se aflau 116 persoane şi care efectua o cursă charter de la Bucureşti, a ieşit, joi dimineaţă, la aterizare, de pe pista Aeroportului "Avram Iancu" din Cluj, fără să existe persoane rănite.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, declara că un avion al companiei Blue Air care efectua o cursă charter de la Bucureşti spre Barcelona a ieşit de pe pistă, la capătul dinspre oraş al acesteia, la aterizarea la Cluj-Napoca, de unde trebuia să mai ia pasageri.

De asemenea, David Ciceo preciza că, joi dimineaţă, când la Cluj ningea, condiţiile de aterizare pe aeroport erau corespunzătoare, iar piloţii avionului le cunoşteau, adăugând că aceştia ar fi cerut să aterizeze întrucât nu mai aveau combustibil suficient.

În urma incidentului, Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj a fost închis, mai multe curse aeriene fiind anulate sau având întârzieri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...

FOTO. Campania în care primarul Capitalei ascunde adevărul continuă. Nicușor Dan se filmează în Centrul Istoric, scoțând din cadre dezastrul

Nicușor Dan  își transmite mesajele electorale în videoclipuri, multe dintre ele filmate în Centrul Istoric al Capitalei, lângă clădiri ale căror fațade arată bine,...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă