15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialProtest RATB din cauza Contractului Colectiv de Muncă. Reacția instituției

Protest RATB din cauza Contractului Colectiv de Muncă. Reacția instituției

UPDATE: Conducerea RATB a transmis miercuri, că îşi manifestă disponibilitatea în ceea ce priveşte continuarea discuţiilor cu toţi factorii de decizie şi cu partenerii sociali, astfel încât calatorii să nu fie afectați de eventualele acțiuni de protest, confom unui comunicat remis de RATB.

”RATB a parcurs şi parcurge încă o perioadă dificilă, cauzată, în primul rând, de criza economică generală din România, pe fondul căreia, reducerea substanţială a surselor de finanţare a făcut imposibilă continuarea programelor de modernizare sau implementarea unora noi, afectând şi condiţiile de muncă pentru multe categorii de personal”, informează sursa citată. 

————-

Sindicatul Transportatorilor din București a anunțat un protest, miercuri, de la ora 13.30 la sediul central al Regiei Autonome de Transport București (RATB), din cauza nerespectării Contractului Colectiv de Muncă.

Contractul Colectiv de Muncă 2014-2016 a fost negociat de organizația sindicală reprezentativă, potrivit unui comunicat al sindicatului. 

Citește și: De ce 400 de mijloace de transport RATB nu sunt folosite

De asemenea, protestatarii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, de lipsa unor strategii cu privire la construcția de tramvaie la Uzina RATB, managementul defectuos cu care RATB se confruntă în ultimii ani și dificultățile de menținere în siguranță a parcului de vehicule. 

Citește și: RATB creşte preţul biletelor de călătorie

Circulația cu transportul public RATB ar putea fi blocată din aceste motive, spun salariații. 
 

Cele mai citite

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...
Ultima oră
Pe aceeași temă