15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialAngajaţii RATB protestează faţă de condiţiile proaste de muncă

Angajaţii RATB protestează faţă de condiţiile proaste de muncă

Mai mulţi angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti s-au strâns joi în faţa sediului RATB pentru a protesta faţă de condiţiile de muncă, susţinând că salariaţii sunt obligaţi să încheie un act adiţional la Contractul de Muncă, prin care consideră că se încalcă Codul Muncii, transmite Mediafax.

“La metrou, sala de mese e super amenajată. La noi se mănâncă pe bord şi vin călătorii şi spun “Hai, nu mai pleci în cursă, că eu întârzii”. În momentul în care mănânci în 20 de minute, dacă îţi permite timpul să stai să mănânci liniştit…nu ai posibilitatea asta. Ne învârtim, bobinăm. Astea sunt treburile pe care direcţia ar trebui să le cunoasca. Şi le cunoaşte. Să se ia măsuri, condiţiile noastre de muncă să fie mult mai bune”, a declarat unul dintre şoferii RATB participanţi la protest.

De asemenea, protestatarii susţin că salariaţii sunt obligaţi să încheie un act adiţional la Contractul de Muncă prin care se încalcă Codul Muncii.

“Protestul este făcut împotriva abuzurilor pe care le comit ciocoii care conduc RATB, ciocoi numiţi politic, care vor, printr-un act adiţional, să schibme locul de muncă al salariaţilor după bunul plac al conducerii RATB, lucru care este ilegal şi încalcă contractul colectiv de muncă. Avem nemulţumiri referitoare şi la instituţiile statului, pornind de la Preşedinţia României, ANI, DNA şi toate celelalte instituţii care nu îşi fac treaba şi nu vin odată să controleze şi să pună capăt abuzurilor şi ilegalităţilor comise în cadrul RATB, constatate în raportul Corpului de control, în raportul Curţii de Conturi începând cu anul 2008 şi pânăa în prezent”, a declarat Ivan Tudor Florian -preşedinte al Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor (APT).

“Nu se respectă legea. Nu se respectă condiţiile de muncă. Asta este problema la RATB. Şi acum vin cu tot felul de acte adiţionale care îngreunează situaţia. Se merge la o îngrădire a drepturilor salariaţilor. Asta este problema, de aia suntem aici astăzi”, a spus vicepreşedintele APT, Constantin Bicu.

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă