7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTribunalul București: Greva angajaților ROMATSA este LEGALĂ

Tribunalul București: Greva angajaților ROMATSA este LEGALĂ

UPDATE: Angajații ROMATSA Au precizat că ei sunt, în continuare, dispuși să negocieze ca să nu se ajungă până la grevă. Liderii sindical au subliniat că vor continua să asigure o treime din zboruri. 

”În timpul grevei vom avea obligația să asigurăm o treime din trafic plus zborile umanitare și de interes de stat. absolut toate situațiile de urgență. Zborurile care vor fi oprite, cele două treime, sunt în grija Eurocontrolului de la Bruxelles. Vom negocia cu cei de la Eurocontrol ca să facem tot posibilor să nu afectăm acest pasageri, deși legea spune să asigurăm doar o treime, dar ne gândim să acceptăm, să primim măcar jumătate”, a spus unul dintre liderii sindicali.  

—–

UPDATE: Tribunalul București a decis să greva anunțată de angajații ROMATSA este legală. 

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel București.

După pronunțarea deciziei, sindicaliștii ROMATSA adunați în fața tribunalului, purtând toți tricouri albe personalizate, au aplaudat când avocatul lor a ieșit din sediul instanței.

—–

Tribunalul București decide, vineri, dacă greva generală anunțată de angajații ROMATSA de la 1 septembrie, este legală, după ce conducerea instituţiei a făcut plângere la instanţă. 

Negocierile care au avut loc joi între angajații ROMATSA și conducere instituției au eșuat. 

Citește și: Directorul ROMATSA: Am solicitat în instanță declararea grevei ILEGALĂ

Sindicaliștii au anunțat, marți, că vor declanșa greva generală la nivelul ROMATSA din 1 septembrie ora 11.00.

”Dacă până în acel moment, autoritățile nu vor rezolva aceste probleme și vă asigurăm că sunt probleme de viață și de moarte, legate de siguranța pasagerilor, nu de bani, vom intra în grevă. Nimeni nu ne ia în seamă”, a spus liderul sindicaliștilor. 

Vom proceda la declanşarea grevei, dacă până în acel moment organele statului abilitate nu vor reuşi să revolve problemele pe care le avem la ROMATSA. Şi pot să vă spun că sunt probleme de viaţă şi de moarte de la ROMATSA, deci nu este vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viaţă şi de moarte, de siguranţa pasagerilor, de siguranţa salariaţilor ROMATSA”, a spus Gabriel Tudorache.

Liderul sindical a subliniat că dacă se ajunge la grevă generală la ROMATSA, impactul va fi “catastrofal”, petnru că nu va fi pentru două ore, ci va fi generală şi se va opri total activitatea controlorilor de trafic aerian din toate unităţile.

Citește și: Dezvăluirile sindicaliștilor ROMATSA privind echipamentele pe care le folosesc

Directorul ROMATSA, Aurel Stanciu, a declarat că a cerut în instanță declararea grevei anunțată de sindicaliști ca fiind ilegală, întrucât 12 din cele 14 revendicări au fost rezolvate. 

”În cazul în care intră în grevă nu se întâmplă numai treaba asta, noi am atacat în instanță și am cerut să se judece pe procedură și pe fond și am solicitat declararea grevei ilegală, Nu poți să intri în grevă, după ce 12 din cele 14 revendicări au fost rezolvate”, a spus Stanciu pentru Digi 24. 

 

 

 

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă