8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAngela Merkel după o convorbire cu Băsescu: Este "inacceptabilă" încălcarea statului de...

Angela Merkel după o convorbire cu Băsescu: Este “inacceptabilă” încălcarea statului de drept în România

UPDATE Preşedinţia îi dă replica lui Hrebenciuc: Băsescu nu a solicitat nicio convorbire niciunui şef de stat sau guvern

 

UPDATE Ponta: Nu Merkel votează pe 29 iulie, ci poporul român


Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că statul de drept a fost încălcat “în mod inacceptabil” în România în timpul luptei pentru putere dintre liderii ţării, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Merkel a discutat, luni, la telefon cu preşedintele român Traian Băsescu, iar acesta i-a confirmat motivele îngrijorării, a anunţat biroul de presă al Guvernului german.

Valorile comune ale Uniunii Europene se aplică şi României, a subliniat acesta.

Citeşte şi De ce a reacţionat Occidentul atât de dur la suspendarea preşedintelui?

“Cancelarul consideră inacceptabil ca principiile de bază ale statului de drept să fie încălcate într-o ţară membră a Uniunii Europene”, potrivit comunicatului, care nu face alte precizări.

Săptămâna trecută, în doar patru zile, în România au fost schimbate atribuţiile Curţii Constituţionale, a fost revocat Avocatul Poporului, au fost schimbaţi rapid şi controversat preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, a fost depusă şi citită cererea de suspendare a şefului statului şi a fost modificată Legea referendumului, astfel încât preşedintele poate fi demis de 50% plus unu din numărul celor care vin la vot.

Citeşte şi Merkel, dispusă “să ajute UE să tragă concluziile necesare privind România” -purtător de cuvânt

Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte, vineri seară, de Parlament, cu 256 de voturi “pentru”. El a atacat decizia la CC, menţionând că face acest lucru pentru a epuiza şi ultima cale de atac.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă