24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialANI: Cinci aleși locali, în conflict de interese administrativ

ANI: Cinci aleși locali, în conflict de interese administrativ

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul a cinci foști sau actuali aleși locali (un primar, un viceprimar, trei foști sau actuali consilieri locali).

Brăduț Avrămia, primar al Comunei Forăști, jud. Suceava

În exercitarea mandatului de primar, a emis, încheiat și semnat acte administrative și juridice în baza cărora primăria a vândut soției acestuia un teren în suprafață de 811 mp, teren aflat în proprietatea privată a comunei, încălcând, astfel, prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Cristian Nichita, viceprimar al Comunei Mihai Bravu, jud. Giurgiu

În exercitarea mandatului de viceprimar, a participat la ședințele Consiliului Local Mihai Bravu, luând parte la deliberarea și adoptarea bugetului general propriu pe anul 2012 și 2013, buget în care sunt incluse și sume alocate Școlii Gimnaziale”Dumitru Constantin” Mihai Bravu, unitate al cărei director este sora persoanei evaluate, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.

Manuel-Ionuț Ciribașa, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Bordești, jud. Vrancea

În exercitarea mandatului de Consilier local, a participat la ședința Consiliului Local Bordești, în care s-a votat hotărârea prin care a fost aprobată concesionarea a 217,29 ha pășune comunală (pășune aflată în proprietatea publică a Consiliului Local al Comunei Bordești) către Asociația Crescătorilor de Animale și Producătorilor Agricoli Bordești, Vrancea (asociație în cadrul căreia acesta deține calitatea de membru fondator, precum și funcția de Vicepreședinte al Consiliului Director), încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și dispozițiile art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

Concesionarea s-a realizat prin încheierea unui contract de concesiune semnat de către Consiliul Local al Comunei Bordești, în calitate de concedent, și Asociația Crescătorilor de Animale și  Producătorilor Agricoli Bordești, în calitate de concesionar, reprezentată de către membrii fondatori ai acesteia printre care și persoana evaluată.

Gavril Văsii, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Vintilă Vodă, jud. Buzău

În exercitarea mandatului de consilier local, a participat la ședința Consiliului Local al Comunei Vintilă-Vodă, luând parte la deliberarea şi adoptarea hotărârii prin care s-a aprobat închiriere prin licitaţie publică cu strigare a păşunii comunale aflată în proprietatea Comunei Vintilă Vodă (anterior ședinței, persoana evaluată a formulat o cerere la primăria comunei prin care solicita aprobarea arendării a 45 ha din păşunea existentă în Comuna Vintilă Vodă).

 

Persoana evaluată, în calitate de Preşedinte al Comisiei pentru agricultură, activităţi economico-financiare, amenajarea teritoriului, urbanism, protecţia mediului şi turismului din cadrul Consiliului Local al Comunei Vintilă Vodă, a analizat proiectul de hotărâre privind închirierea prin licitaţie publică cu strigare a păşunii comunale proprietatea Comunei Vintilă Vodă, Judeţul Buzău, avizând favorabil proiectul.

Ulterior adoptării H.C.L., în calitate de Preşedinte al Asociaţiei crescătorilor de animale Vintilă Vodă, acesta a depus oferte în sensul participării la licitaţia organizată. Astfel, Asociaţia a încheiat două contracte având ca obiect închirerea unei suprafeţe de 53 ha păşune, încălcând prevederile art. 46, alin. 1) din Legea 215/2001, art. 75, lit. f) şi art. 77, alin. (1) din Legea 393/2004.

Valentin Ilie, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Târgoviște (mandatul 2008 – 2012)

În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la ședințele Consiliului Local Municipal Târgoviște, votând pentru adoptarea hotărârilor privind atribuirea unor proiecte de reabilitare infrastructuri educaționale, prin procedura de licitație publică.

Ulterior adoptării H.C.L., societatea în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat unic a participat la procedurile de licitație pentru atribuirea contractelor de achiziție publică de lucrări, încălcând, astfel, prevederile art. 46, alin. (1) din Legea 215/2001, art. 75, lit. c) din Legea 393/2004.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Gavril Văsii nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Cele mai citite

Spondiloza cervicală: ce este, cum afectează coloana vertebrală și care sunt opțiunile de tratament

Spondiloza cervicală poate fi cauzată de mai multe lucruri, dar cel mai adesea este legată de îmbătrânire. Discurile și articulațiile gâtului sunt afectate încet,...

Infecție cu norovirus: ce este, simptome, tratament

Infecția cu norovirus este una dintre cele mai comune probleme ce apar, la copii și adulți, deopotrivă, în special în sezonul rece. Fiind un...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...
Ultima oră
Pe aceeași temă