12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialANI: Doi primari, în conflict de interese administrativ și penal

ANI: Doi primari, în conflict de interese administrativ și penal

Agenția Națională de Integritate a constatat că primarul Mihai Dobre al orașului Mihăilești, jud. Giurgiu, și primarul Aurel Turcu, al  comunei Dragomirești, jud. Vaslui se află în conflict de interese de natură administrativă și penală.

Primarul orașului Mihăilești, Mihai Dobre, a încheiat și semnat, la data de 10 februarie 2010, un contract de prestări servicii, pază, protecție, ordine și control cu o societate comercială la care fiica, respectiv nora sa au deținut calitatea de asociat unic, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 și art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României.

În acest caz, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Mihai Dobre a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută și pedepsită de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României.

Primarul comunei Dragomirești, Aurel Turcu, a semnat, la data de 08 ianuarie 2006, contractul individual de muncă privind angajarea fiului său în aparatul de specialitate al primarului, precum și un număr de opt acte adiționale la contractul de muncă, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, art. 75, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 393/2004 și art. 301 din Codul Penal al României. În perioada 2008 – 2013, fiul primarului a obținut de la Primăria Comunei Dragomirești venituri salariale, în cuantum de 67.247 Lei.

În acest caz, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Aurel Turcu a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută și pedepsită de art. 301 din Codul Penal al României.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ambii primari au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă