17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialANI: Prim-procurorul Dumitru Cornean, de la Parchetul Lugoj, incompatibil

ANI: Prim-procurorul Dumitru Cornean, de la Parchetul Lugoj, incompatibil

Prim-procurorul Parchetului Lugoj, Dumitru Cornean, a fost găsit incompatibil de inspectorii de integritate, pentru că, simultan cu funcția de procuror, a fost și decan al Facultății de Drept din cadrul Universității Europene ”Drăgan”, informează un comunicat al Agenției Naționale de Integritate (ANI), remis marți redacției.

Astfel, Dumitru Cornean a încălcat dispozițiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcția de […] procuror este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată […]” și art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, potrivit cărora „Funcţiile  de […] procuror […] sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior”, arată ANI.

Dumitru Cornean este prim-procuror din 1 ianuarie 2009, iar, începând cu data de 11 mai 2012, deține și funcția de conducere de decan al Facultății de Drept din cadrul Universității Europene ”Drăgan” Lugoj, Jud. Timiș.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]. Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizează Agenția.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă