13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialAnihilarea teroriştilor - kamikaze. Cine sunt specialiştii români

Anihilarea teroriştilor – kamikaze. Cine sunt specialiştii români

Teroriştii sinucigaşi constituie o problemă reală în Orientul Mijlociu, fiind folosiţi atât de talibanii din Afganistan, cât şi în regiunile controlate de gruparea Stat Islamic.

Armata Română, care are militari în cadrul misiunii NATO din Afganistan, îşi formează şi ea specialişti în combarea teroriştilor kamikaze.

Citeşte şi: NATO sub comandă civilă, în Afganistan

Comandanţii de grupe şi plutoane din Divizia 4 Infanterie au urmat, în prima jumătate a lunii mai, un curs de pregătire cu instructori britanici, axat pe însuşirea modului de reacţie în cazul unui atac cu încărcături explozive purtate de terorişti sinucigaşi.

Cursul s-a desfăşurat la sediul Batalionului 811 Infanterie de la Dej, ai cărui militari au avut deja misiuni în Afganistan şi Irak.

Alte teme exersate în cadrul cursului de la Dej au fost modul de extracţie a unei patrule dintr-un câmp de mine, precum şi acţiunile unei subunităţi la contactul cu forţe inamice.

Cursul a fost susţinut de o echipă britanică (British Military Advisory Training Team), condusă de colonelul David Catmur.

Citeşte şi:  UPDATE. Cine sunt cei patru militari români răniți în Afganistan

Ultimul incident în care au fost implicaţi militarii români din Afganistan s-a înregistrat acum două săptămâni în regiunea Kandahar. Patru militari români din cadrul misiunii “Resolute Support”, condusă de NATO, au fost răniţi în urma exploziei unei maşini-capcană.

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă