30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAntena 3, condamnată pentru linşajul contra Oanei Schmidt Hăineală

Antena 3, condamnată pentru linşajul contra Oanei Schmidt Hăineală

Fostul şef al CSM, Oana Schmidt Haineala a câştigat în primă instanţă procesul cu Antena 3, postul fiind condamnat la plata a 10.000 de euro despăgubiri.

Tribunalul Bucureşti a admis, ieri, parţial acţiunea fostului şef al Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Haineală, care a dat în judecată postul Antena 3 în urma unor linşaje mediatice care vizau familia sa. Tribunalul a condamnat Antena 3 la plata a 10.000 de euro despăgubiri pentru prejudiciu moral. Procesul a început în noiembrie 2013 iar sentinţa poate fi atacată cu apel. Tot în prima instanţă au mai pierdut Mircea Badea, Oana Stancu şi Mihai Gadea procese intentate de şeful Agenţiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu.

Vezi informaţiile de pe site-ul Tribunalului Bucureşti

“Admite în parte acţiunea. Obligă pe pârâtă la plata, către reclamantă, a sumei de 10 000 Euro, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral. Respinge, ca neîntemeiat, capătul 3 de cerere, privind obligarea pârâtei la publicarea hotărârii pronunţate. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va înregistra la Tribunalul Bucureşti”. se arată în soluţia pronunţată de Tribunalul Bucureşti pe 24 martie în procesul dintre Oana Schmidt Haineala si Antena 3.

Anul trecut, în septembrie, CNA a decis, de asemenea, să amendeze Antena 3 cu 20.000 de lei, pentru încălcarea dreptului la imagine al CSM şi al preşedintelui CSM, Oana Schmidt Hăineală, şi pentru încălcarea legislaţiei privind informarea corectă în mai multe emisiuni în care a fost relatat cazul Sorin Alexandrescu.

Citeşte şi: Antena 3, AMENDATĂ cu 20.000 lei pentru jignirea şefului CSM

Ce procese au mai pierdut jurnaliştii de la ”Antene”

Acesta nu este singurul proces pierdut de Antena 3. Prin sentinţa din 12 decembrie 2013, judecatoria sectorului 1 l-a condamnat pe Mircea Badea la plata a 5000 de euro, în solidar cu Antena 3, cu titlu de daune morale pentru încalcarea dreptului la demnitate a şefului ANI, Horia Georgescu. În mai multe emisiuni difuzate în anul 2012, realizatorul Mircea Badea l-a calificat, între altele, pe Horia Georgescu, “slugă băsistă jegoasă” şi “oooo, anist”.

În luna februarie 2014, postul Antena 3 şi jurnalista Oana Stancu au pierdut un proces în faţa lui Marian Georgescu, tatăl preşedintelului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu. Astfel, Marian Georgescu ar trebui să primească de la postul de televiziune şi Oana Stancu, în solidar, suma de 20.000 de euro, reprezentând daune morale. Judecătorii au stabilit că postul Antena 3 şi Oana Stancu au prejudiciat imaginea lui Marian Georgescu. Decizia nu este definitivă, conform Gândul.info.

În luna decembrie 2013, Mircea Badea a pierdut un proces la Judecătoria sectorului 3. Robert Turcescu, realizatorul emisiunii ”Sub semnul întrebării” de la B1TV l-a dat în judecată pe Badea pentru ameninţări şi instigare la violenţă. Mircea Badea a fost obligat să publice sentinţa în trei ziare şi să plătească 1 leu daune morale. Nici această sentinţă nu este definitivă.

Mihai Gâdea, directorul Antena 3 şi realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, a pierdut în primă instanţă un proces cu fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, conform Rl Online. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat pe Mihai Gâdea în solidar cu Antena 3 la plata a 5.000 de lei, drept daune morale, după ce l-a făcut pe fostul şef al CNAS ”dobitoc”, ”nesimţit” şi ”mitocan”. Nici această sentinţă nu este definitivă.

Citeşte şi: Mihai Gâdea a pierdut procesul cu Lucian Duţă. Directorul Antenei 3, obligat să plătească daune morale

Procesul se judecă în prezent la Curtea de Apel Bucureşti, după ce fostul şef al CNAS a făcut recurs, cerând 100.000 de euro.

Cele mai citite

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...
Ultima oră
Pe aceeași temă