13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialMitingul Antena 3 din Piața Constituției s-a terminat. Mircea Badea a spus...

Mitingul Antena 3 din Piața Constituției s-a terminat. Mircea Badea a spus că vor urma și altele

UPDATE 17,50: Realizatorul de televiziune Mircea Badea a anunțat închiderea mitingului. “Este  o primă ieșire în stradă, vor urma și altele”, a spus Mircea Badea. La acel moment, în piață se mai aflau circa 2.000 de oameni, informează HotNews.

În partea finală a mitingului, pe scena din fața Palatului Parlamentului a urcat și interpreta de muzică populară Irina Loghin. Oamenii din piață i-au cântat “La mulți ani”, întrucât pe 19 februarie este ziua ei de naștere.

UPDATE 17,00: La această oră, în Piața Constituției se mai află circa 4000 de oameni, pentru mitingul de susținere a postului Antena 3.

Ceva mai devreme, una dintre vedetele postului Antena 3, Dana Grecu, s-a asezat in genunchi pe scena:

“Ei vor să stăm în genunchi. Nu îngenunchem în fața lor. Dar eu pot să stau în genunchi doamnelor și domnilor în fața lui Dumnezeu și a dumneavoastră”, a spus Dana Grecu, citată de HotNews.

UPDATE 16,30: “Securiștii sunt aici”, a anunțat, în Piața Constituției, Mihai Gâdea, directorul Antena 3. El a mai anunțat că “libertatea e aici” și că alături de protestatari a venit și “stegarul dac”.

Potrivit Agerpres, mitingul este avizat de comisia de specialitate a Primăriei Municipiului Bucureşti şi se desfăşoară în intervalul orar 15,00 – 18,30. 

UPDATE 16.00: Cu câteva minute înainte de ora 16, un tânăr a apărut la miting purtând în mână un afiș cu textul “I love ANAF”, informează HotNews. Alți participanți la miting i-au rupt afișul. Tânărul a plecat ulterior din piață.

UPDATE 15.38: Numărul protestatarilor din Piața Constituției a ajuns la aproximativ 5000 de persoane, majoritatea de vârsta a treia,  transmite HotNews.

UPDATE 14.57: Aproximativ 1000 de oameni, majoritatea de vârsta a treia, s-au adunat, vineri, în Piața Constituției, în semn de solidaritate cu postul de televiziune Antena 3, potrivit HotNews.

Oamenii scandează “Antena3! Antena3!”. La corturile montate în piață au apărut majoritatea vedetelor Antena 3 și Antena 1, însă ele nu au coborât printre oameni, ci stau după gardurile montate în fața corturilor.

UPDATE 14.30: Andreea Berecleanu și Mircea Badea au ajuns în Piața Constituției, pentru protestul organizat între orele 15.00 și 18.00, potrivit site-ului Antena3.

—————

Un miting organizat de Antena 3 are loc vineri, în Piața Constituției, între orele 15.00 și 18.00, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, organizatorul a estimat prezenţa la adunarea publică a circa 5.000 de persoane. 

“SC Antena 3 SA organizează, pe 19 februarie, între orele 15,00 – 18,30, adunarea publică intitulată ‘Libertatea presei în pericol’, în Piaţa Constituţiei, în spaţiul delimitat de forţele de ordine, astfel: între orele 15,00 – 16,00 – afluirea participanţilor; în intervalul orar 16,00 – 18,00 – adunarea publică; între orele 18,00 – 18,30 – defluirea individuală a participanţilor. Organizatorul va înştiinţa posesorii auto din zonă, prin aplicare de fluturaşi, începând cu data de 18 februarie, cu privire la desfăşurarea adunării publice, în vederea eliberării parcării din Piaţa Constituţiei”, a precizat Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media al PMB,

Potrivit sursei citate, afluirea şi defluirea participanţilor se va face individual, prin locul special amenajat şi marcat destinat traversării pietonilor, situat în zona Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Citește și: Reacția CSM, în cazul evacuării Antenelor: Declarațiile politicienilor afectează independența justiției

“Jandarmeria va asigura măsurile de ordine publică în zona de desfăşurare a adunării şi respectiv pe traseele de deplasare ale participanţilor la adunare. Dispozitivele vor fi dimensionate în funcţie de numărul de participanţi, pentru a preveni orice acte de tulburare a ordinii publice. Potrivit estimării organizatorului, la adunare vor fi aproximativ 5.000 de participanţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Miercuri, directorul Antena 3, Mihai Gâdea, anunțase în emisiunea „Sinteza Zilei” că a decis, împreună cu echipa sa,  „să-i cunoască pe oamenii care îi susţin”. Totodată, el a invitat telespectatorii la o întâlnire publică, atât pe pagina personală de Facebook, cât și pe pagina televiziunii Antena 3.

Totodată, în acest scop s-a organizat și un eveniment pe Facebook, „Forța noastră ești tu! Haideți să ne întâlnim din nou, să fim împreună, să fim puternici!”. În descrierea evenimentului, reprezentanții televiziunii îi îndeamnă pe susținători să se alăture mitingului, „dacă iubesc libertatea”.

Citește și: Senator PSD: Iliescu a fost în spatele convocării lui Dacian Cioloș în Senat

Am fost zeci de mii în stradă când sărbătoream. Am fost zeci de mii când ne-au lovit sperând să ne doboare. Cu voi am strigat, cu voi am cantat și am aplaudat. Haideți să ne întâlnim din nou! Noi, jurnaliștii Antena 3, vedetele Antena 1 și Antena Stars, va asteptam în Piața Constituției. Abia așteptăm să vă întalnim! Ne vedem vineri? Vino și tu dacă iubești libertatea!”, potrivit paginii evenimentului.

 

Imobilele în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, care pune în executare sentinţa penală din 2013, rămasă definitivă. 

Citește și: Controversa evacuării Antenelor: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu

În august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă