11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAntonescu:Afirmaţiile lui Băsescu despre Regele Mihai,"extraordinar de grave,dureroase şi ruşinoase"

Antonescu:Afirmaţiile lui Băsescu despre Regele Mihai,”extraordinar de grave,dureroase şi ruşinoase”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a catalogat drept “extraordinar de grave, dureroase şi ruşinoase” afirmaţiile făcute de Traian Băsescu la adresa Regelui Mihai, liderul liberal comparând discursul şefului statului cu cel al lui Adolf Hitler din 1944, când monarhul României a părăsit tronul, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, că a trimis Majestăţii Sale Regelui Mihai o scrisoare în care cere iertare “pentru că un apatrid moral şi un impostor care azi e preşedintele României” l-a jignit.

Antonescu a spus că “este extraordinar de grav, dureros şi ruşinos” faptul că Traian Băsescu a făcut afirmaţiile legate de abdicarea regelui Mihai în maniera în care le-a făcut.

“Niciun şef de stat nu şi-a permis să discute ca la cârciumă istoria României. (…) Nu te poţi duce ca un beţiv la cârciumă să-ţi dai cu părerea asupra istoriei”, a spus Antonescu, adăugând că Regele Mihai este respectat de către toţi monarhii, prim-miniştrii şi istoricii.

Preşedintele PNL a comparat discursul lui Traian Băsescu referitor la abdicarea regelui Mihai cu discursul ţinut de Adolf Hitler în 1944, când regele României a fost obligat să părăsească tronul, spunând că cele două discursuri “se aseamănă până la identitate”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că decizia Regelui Mihai de a abdica a fost “un act de trădare”, el adăugând, totodată, că relaţia sa de apropiere cu prinţul Paul a fost un gest pentru a proba că nu are nimic cu Casa Regală.

“Tot continuăm să considerăm că abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea regelui. Acesta este punctul meu de vedere”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă nu i s-a reproşat în întâlnirile cu Regele Mihai apropierea faţă de prinţul Paul, preşedintele a spus că relaţia cu acesta a fost pentru a proba faptul că nu are probleme în ceea ce priveşte Casa Regală. “Eu am făcut un gest să probez că nu am nimic cu Casa Regală, pentru că Paul e parte a Casei Regale”, a spus preşedintele.

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă