16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAntonie Solomon va fi eliberat condiționat. Fusese condamnat pentru luare de mită

Antonie Solomon va fi eliberat condiționat. Fusese condamnat pentru luare de mită

Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, va fi eliberat condiționat. În 2013 el a fost condamnat pentru luare de mită la trei ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului Dolj este definitivă, informează Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Dolj au respins, miercuri, recursul formulat de procurorii DNA la cererea de eliberare condiţionată formulată de Antonie Solomon și au menținut decizia dată de Judecătoria Craiova, în luna noiembrie, care admisese solicitarea de eliberare condiţionată a fostului primar.

Cererea de eliberare condiţionată a lui Antonie Solomon a fost înregistrată, în 5 noiembrie, la Judecătoria Craiova, care, în 13 noiembrie, a admis solicitarea, însă procurorii anticorupție au contestat decizia.

În septembrie 2013, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, potrivit unei decizii a instanţei supreme.

În acelaşi caz, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare.

Antonie Solomon era acuzat că a primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii în Craiova.

Procesul a început la Tribunalul Argeş, iar apoi a fost strămutat la Tribunalul Galaţi, în iulie 2010, şi a ajuns la instanţa supremă în februarie 2013, după ce Solomon a devenit senator.

În noiembrie 2013, Senatul a constatat încetarea mandatului de senator a lui Antonie Solomon, începând din 20 septembrie, când a fost condamnat la închisoare.

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei între 2004 şi 2012. În 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat.

În anul 2010, Solomon a fost arestat preventiv mai multe luni în dosarul de corupţie în care a fost apoi condamnat, în această perioadă el fiind suspendat din funcţia de primar. La eliberarea din arest, Slomon şi-a reluat funcţia de edil al Craiovei.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă