10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAnunțul Elenei Udrea, după ce a fost pusă sub control judiciar, într-un...

Anunțul Elenei Udrea, după ce a fost pusă sub control judiciar, într-un nou dosar: Mă gândesc dacă să candidez la alegerile parlamentare

Deputatul Elena Udrea a anunțat, vineri, că va lua în calcul ideea de a candida la alegerile parlamentare din decembrie, după ce, joi, a fost pusă sub control judiciar de procurorii anticorupție, într-un dosar privind finanțarea alegerilor prezidențiale din 2009.

Vineri, Elena Udrea s-a prezentat la Secția 2 de Poliție, pentru stabilirea programului de supraveghere în cadrul controlului judiciar impus, joi, de procurorii DNA, într-un dosar care vizează finanțarea campaniei prezidențiale din 2009.

„Eu luasem decizia să nu candidez, dar chiar mă gândesc ce am de făcut mai departe, pentru că e evident că e o implicare a acțiunilor DNA în politică. Dacă a venit momentul să schimbăm clasa politică cu una mai bună, când mă uit cine ar trebui să rămână în locul meu, am mari dubii că e una mai bună. Eu am văzut cum au votat românii la alegeri și nu au votat cum a vrut doamna Kovesi. Nu știu (dacă o să candidez la parlamentare-n.r.), mă gândesc. Recunosc, sunt foarte supărată. Mi-am văzut de treabă mea, dar să continui în felul asta, cred că cineva trebuie să spună adevărul și să încerce să corecteze aceste derapaje majore", a declarat Elena Udrea, la Secția 2 de Poliție.

Elena Udrea a fost pusă, joi, sub control judiciar în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, fiind acuzată de cinci infracţiuni de spălare de bani. În acelaşi dosar, a fost pusă sub control judiciar şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu.  Ea este acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani.

Tot sub control judiciar, în aceeaşi cauză, au fost inculpaţi fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Nastasia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.

„Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale se realiza prin încheierea unor contracte fictive cu societăţi care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă", susţin procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă